- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od wczoraj jestem użytkownikiem tego dekodera (czy szczęśliwym, to się jeszcze okaże ;-).
Chciałem włączyć ochronę rodzicielską - ustawić dekoder tak, aby np. wszystkie programy oznaczone jako 16+ wymagały wpisania hasła. Zrobiłem wszystko według instrukcji, zdefiniowałem własne hasło, dekoder pokazuje, że ochrona rodzicielska dla danego wieku jest włączona - ale nie działa.
Wchodzę na dowolny kanał, na którym wyświetlany jest film czy program oznaczony jako 16+ czy wręcz "czerwonym kluczykiem" (dla dorosłych) - dekoder pozwala normalnie go wyświetlać, o hasło nie pyta.
Co robię nie tak? Przy trójce dzieci w domu (od 9 do 15) wolałbym jednak mieć kontrolę…
Będę wdzięczny za sugestie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozdrawiam
Maciej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder Samsung ICU100 - ochrona rodzicielska
Próbowałeś po ustawieniach restartować dekoder? W niektórych sytuacjach jest to potrzebne by nowe ustawienia zweryfikowały się w uprawnieniach. Daj znać, czy pomogło.
Pozdrawiam
Maciej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przez restart rozumiesz po prostu wyłączenie i ponowne włączenie? Czy razem z odłączeniem od sieci?
Spróbuję dziś wieczorem, o tej porze trudno byłoby znaleźć jakieś programy 16+ 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No więc niestety - nic z tego. Zrestartowałem dekoder (wyłączyłem go przyciskiem z tyłu, odczekałem, włączyłem. Zrobił bootowanie, odpalił się, chodzi - ale ochrona rodzicielska jak nie działała, tak nie działa: w ustawieniach pokazuje, że jest włączona dla programów 16+, ale kiedy włączam kanał, na którym taki program leci (i jest oznaczony) - program włącza się normalnie, bez pytania o hasło.
Ma ktoś jakis pomysł, o co chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozdrawiam
Maciej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mabud73 - dzięki za pomoc, zrobię tak, jak mówisz, zgłoszę. Dam znać, jak będę coś wiedział.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem po rozmowie z miłą panią z BOK. Okazuje się, że "problem jest znany" od dłuższego czasu, "pracują nad nim" i sprawa powinna się rozwiązać przy aktualizacji oprogramowania dekodera.
Niestety panie nie była w stanie powiedzieć jednoznacznie, czy chodzi o najbliższą aktualizację… Pożyjemy - zobaczmy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Janhalb napisał(-a):Jestem po rozmowie z miłą panią z BOK. Okazuje się, że "problem jest znany" od dłuższego czasu, "pracują nad nim" i sprawa powinna się rozwiązać przy aktualizacji oprogramowania dekodera.
Niestety panie nie była w stanie powiedzieć jednoznacznie, czy chodzi o najbliższą aktualizację… Pożyjemy - zobaczmy.
@JanhalbTak najbliższą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka