- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder Samsung ICU 100 - aktualizacja niedopracowanego oprogramowania
Dzień dobry.
1. Chciałem się zapytać kiedy firma Orange zamierza naprawić (a w zasadzie uruchomić, ponieważ on nigdy nie działał) tryb ECO w dekoderze? Teraz dekoder pobiera cały czas tyle samo prądu (czyli maksymalną ilość) czy ogląda się telewizję czy nie. Już nie wspomnę o tym, że przez cały czas jest gorący i mam wrażenie, że właśnie z tego powodu.
2. Kiedy zostanie wyłączone wyskakujące menu po każdym uruchomieniu dekodera. Jest to naprawdę denerwujące i nie potrzebne. A najciekawsze jest to, że ono samo nie zniknie tylko trzeba je za każdym razem ręcznie wyłączać - absurd.
3. Przy odtwarzaniu muzyki przez DLNA oprogramowanie nie zostało spolszczone ("musique", "en lecture"):
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wspomnę o dodaniu HBO GO i YouTube. Nie powinno być większego problemu z dodaniem aplikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
HBO GO do dekoderów w Polsce nie będzie dodane. Na razie jest okrojona wersja HBO OD i tak HBO chce sprzedawać na nasz rynek swój content. Prędzej mogliby by zrobic jak CP dodawać na biezaco kontent z HBO do orange tv go.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przydałoby się coś z tym zrobić. HBO OD jest baaardzo strasznie okrojone z treści.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy otrzymam soft w wersji końcówka 90 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W ogóle czy ktoś z użytkowników ICU100 otrzymał taką wersję oprogramowania? Jakie nowości/poprawki ona wnosi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj otrzymałem aktualizację 01.49.40 (skąd informacja o sofcie z końcówką 90?).
Nowo otrzymany soft wprowadził (najważniejsze i najbardziej widoczne zmiany):
* możliwość modyfikacji kolejności listy ulubionych (obowiązuje przy użyciu przycisków P+/P- bądź w trybie listy "góra"/"dół", brak możliwości zmiany numeru kanału);
* zmodyfikowany widok po wciśnięciu przycisku "info" bądź zmiany kanału (dodanie kolejnych pozycji na danym kanale - dostępne po wciśnięciu przycisku "prawo", domyślne wyświetlanie opisu przy zachowaniu przezroczystości, wyświetlenie skrótów "Przejdź na kanał"/"Nagraj"/"Przypomnij", podobnie przy widoku listy);
* poprawa błędu polegającego na nieprawidłowym wyświetlaniu streszczenia szczegółowego z trybu EPG.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem duża nadzieję że w zapowiadanej modyfikacji ustawienia listy kanałów będzie dostępny najważniejszy punkt czyli zmiana numeracji kanałów. Jednak jak większość czekających na tą funkcję zwyczajnie się przeliczyłem i raczej mogę o tym zapomnieć . Szkoda bo przy tak dużej ilości kanałów bardzo by mi to ułatwiało wybór moich najczęściej oglądanych 20-30 kanałów.