- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder ICU 100 a telewizor Manta
@wasylief Już nie chce być nieuprzejmy, ale czy rozumiesz to, że aktualizacja sama się nie rozpocznie? Musisz wyłączyć Tv z prądu, włożyć pendrive z plikami. Potem podłączyć do prądu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak robiłem. Odlaczylem od wtyczki i poczekałem aż dioda zniknie, po tym podłączyłem pendrive, potem włączyłem wtyczkę i tv pilotem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mógłbyś załączyć informacje, jakie podała Ci manta? Może musi to być specyficzny port USB? Może musi być pendrive ze specyficznym systemem plików? A i wielkość pamięci pendriva może grać rolę. Np nie czyta większych niż 4GB itd...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie użyłem dwóch jeden 4gb drugi 8gb obydwa przed wgraniem plików formatowałem na fat32
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cóż, nie napisali nic więc, niż my na forum. Sprawdź z każdego portu USB po kolei. Możliwe, że tylko 1 port służy do updatu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kurde właśnie sprawdzałem z każdego i kopiowałem wszystkie pliki i tylko dwa pierwsze ze screeena który podsyłałem i z readme i bez readme i lipa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co pamiętam, to tam było 3 albo 4 pliki. Muszą być wszystkie. To czy plik readme jest , czy go nie ma to bez znaczenia. Zaraz odpalę kompa i sprawdzę dokładnie co tam jest i jak się wgrywa.
Swoją drogą, możliwe, że update nie rusza, bo ta wersja już już jest wgrana i nie można zrobić aktualizacji na tą samą wersję, która już jest na TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zastanawia mnie tylko jedna rzeczy bo tam w instrukcji jest napisane skopiować PLIK softu a nie pliki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obecność innych plików nie przeszkadza. To działa tak, że TV listuje sobie pliki, których wymaga do aktualizacji. Zbędne pliki po prostu pomija.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jak sprawdzam w tv czy jest dostępna aktualizacja to jest napisane że tv wymaga aktualizacji