- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder ICU 100 a telewizor Manta
Zresetowanie dekodera chyba mi nie wiele da? Rozdzielczość jest 1920x1080 p50 zmieniałem na inną ale nie pomogło(choć nie próbowałem każdej rozdzielczości) CEC widzę w menu telewizora, w menu dekodera nie widzę tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reset dekodera na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże? CEC teoretycznie nic do tego nie ma, ale już mnie nic nie zdziwi :)....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jest fat32, dla pewności sformatowałem go jeszcze raz ale też nici. Odczytuje pensdrive ale aktualizacja się nie zaczyna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wasylief Przeczytałeś instrukcję?
Rozpakować pliki następnie przegrać na pendrive do katalogu głównego.
Wyłączyć telewizor z sieci (wyjąć wtyczkę z kontaktu i poczekać aż zgaśnie dioda).
Podłączyć pendrive do TV.
Włączyć wtyczkę do kontaktu. Poczekać, aktualizacja rozpocznie się automatycznie. Na ekranie telewizora pojawi się okno postępu aktualizacji.
Po osiągnięciu 100% można wyjąć pendrive USB i wyłączyć TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem reset dekodera ale nadal to samo, kafelki są ale obrazu i dźwięku nie ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No jeżeli masz kafelki a nie ma TV to dekoder nie złapał internetu. Podłączyłes dekoder pod sieć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, pliki które były w folderze który rozpakowałem wrzuciłem luzem do pendrive bez żadnego folderu. Mam dwa USB w tv, podłączałem pod obydwa i lipa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale po co chcesz to robić skoro wszystko działa? Masz kafelki? Teraz to już problem z tym, że sam dekoder nie ma uprawnień do usługi TV. Zapewne dlatego, że nie masz sieci na dekoderze... Albo twoja usługa TV nie działa u operatora.
Edycja: zaloguj się na router i zobacz, czy usługa TV jest aktywna. Juz nic nie kombinuj z samym telewizorem, bo on jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz są, jak wcisnę jakikolwiek kanał np. 1 to telewizor będzie miał czarny ekran i kafelki już ponownie się nie pojawia. Nawet DCD mi się nie wyświetli chyba że przełączę na złącze av wtedy będę widział