Dekoder 4k Multi - strasznie się tnie interfejs

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 11
  • 0

Nie, akurat po WiFi, ale skoro mówisz że może być tego wina, to za kilka miesięcy po remoncie w mieszkaniu spróbuję połączyć kablem, aktualnie nie mam możliwości.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Zdecydowanie warto.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2624
  • 10217
  • 38

@MB94napisał(-a)

za kilka miesięcy po remoncie w mieszkaniu spróbuję połączyć kablem, aktualnie nie mam możliwości.

na próbę możesz już teraz, rozwiniesz, spróbujesz, zwiniesz.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 23
  • 73
  • 0

@MB94 napisał(-a)

Trochę odkopię temat. Miałem dokładnie ten sam problem, interfejs był dramatycznie powolny, gdzie przy IWU podłączonym do tego samego telewizora (kilkuletni Samsung, 4K) nie było żadnych problemów. Przeniosłem dekoder do drugiego pokoju, gdzie mam starego LG z rozdzielczością 720p - od ponad roku nie mam żadnych problemów z dekoderem. 

Gdybam, bo nie znam się, ale może problem jest w jakimś wymuszaniu skalowania interfejsu do wyższych rozdzielczości? A Multi jest zwyczajnie za słaby do Androida i sobie z tym nie radzi?

Zapomniałem napisać, po aktualizacji dekodera ktora odbyła się prawie po pół roku problem zniknoł. Na 4k już nie muli.

• 23
  • 73
  • 0

@j131napisał(-a)
Stawiałbym raczej na różnicę w jakości sygnału WiFi, chyba że łączyłeś to kablami.

Zapomniałem napisać a wcześniej wymieniałem z tego powodu 2 dekodery. Aktualizacja rozwiazała problem. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9384
  • 38415
  • 324

Każde urządzenie, żeby pracować poprawnie musi mieć spełnione wszystkie niezbędne do tego warunki. Natomiast żeby nie działać poprawnie wystarczy że którykolwiek warunek nie będzie spełniony.
Jednemu aktualizacja wystarczy, innemu nie. Nic w tym nie ma magicznego ani sprzecznego z tym co napisałem. To tak dla pełnej jasności mojego stanowiska.

• 23
  • 73
  • 0

@j131napisał(-a)
Każde urządzenie, żeby pracować poprawnie musi mieć spełnione wszystkie niezbędne do tego warunki. Natomiast żeby nie działać poprawnie wystarczy że którykolwiek warunek nie będzie spełniony.
Jednemu aktualizacja wystarczy, innemu nie. Nic w tym nie ma magicznego ani sprzecznego z tym co napisałem. To tak dla pełnej jasności mojego stanowiska.

Ameryki nie odkryłeś.
Jeśli tv nie tnie a interfejs tnie to wina oprogramowania, pitolenie że wifi słabe przejdź na kabel i inne tego typu wskazówki to wciskanie kitu, wystarczy trochę logicznego myślenia. Nic nie zmieniałem do tej pory , aktualizacja zrobiła swoje, z resztą tego się spodziewałem.