- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder 4k Multi - strasznie się tnie interfejs
Jutro spróbuję go wymienić, bo działa u mnie raptem od 3 dni , świeża umowa. Na dodatek wyłącza mi wifi losowo w funbox7 , pierwsze wrażenia dramat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Faku proponuję poczekać kilka dni na aktualizację softu w urządzeniach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Fakunapisał(-a)Jutro spróbuję go wymienić, bo działa u mnie raptem od 3 dni , świeża umowa. Na dodatek wyłącza mi wifi losowo w funbox7 , pierwsze wrażenia dramat.
Nie mam ani jednego ani drugiego, więc nie mogę nic pewnego napisać, ale jeśli to nowa umowa, to być może warto poczekać aż się wszytko zaktualizuje, to nie zawsze dzieje się od razu. Problemy z WiFi w FB7 powinny, przynajmniej częściowo, być naprawione przez ostatnią aktualizację oprogramowania. To mulenie dekodera też ktoś, IIRC, raportował jako efekt przemijający po aktualizacji. Dla pewności zostawiłbym wszystko powłączane na minimum 24h, szczególnie w nocy powinno czuwać. Jeśli nic nie pomoże, to zgłaszać do skutku, to powinno działać.
Ewentualnie podaj wersje oprogramowania obu urządzeń, żeby było się do czego odnieść.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Faku napisał(-a)
Jutro spróbuję go wymienić, bo działa u mnie raptem od 3 dni , świeża umowa. Na dodatek wyłącza mi wifi losowo w funbox7 , pierwsze wrażenia dramat.
Co do FB7 to takie małe pytanko: pasma masz rozdzielone? A co do 4KMulti , to mam go od 1,5 roku i żadnych problemów , które opisujesz. Faktem jest, że trochę powalczyłem z ustawieniami fabrycznymi. I co jest istotne , to pochwal się jaką masz wersję softa tego dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matt11 , a ja siedzę jak na szpilkach. Wziąść dekoder 4K Multi jutro, czy zrezygnować? Zawsze do 14-stu dni mogę oddać (chyba) tak samo, jak oddaję po 10-ciu dniach Sticka😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja przerobiłem ICU100, 4KStream i uważam 4KMulti za najlepszy. Prawdą natomiast jest fakt, że miałem już na nim chyba 3 aktualizacje oprogramowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak w ogóle to witam szanowne grono, bo się nie witałem i z góry dzięki za pomoc.
Nie wiem które to wersja oprogramowania tak szczerze mówiąc .
Pasma mam razem i robiło się to przy wyłączonym eco. Teraz eco włączone ale zaznaczyłem że ma działać cały czas, zobaczę czy wytrzyma noc.
Na razie jest ok.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ECO włączone wyłącza pasmo 5Ghz, więc powinno wszystko działać poprawnie. Rozdziel pasma na FB7 i połącz co możesz z siecią 5Ghz. Jest szybsza. A po rozdzieleniu wyłącz tryb ECO.
Poradnik Orange Światłowód | Orange Polska
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko śmiga na 5g jest w pełnym zasięgu, tylko stara drukarka smiga na 2.4. Rozdzielę i tak.
Znalazłem wersję dekodera:
0.39.6_3822
Niby szukał aktualizacji przy pierwszym uruchomieniu ale jakoś paska postępu i restartu nie było. Dekoder idzie po Wi-Fi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najnowsza 0.43.4_4029 więc poczekaj aż się pobierze i później przynajmniej reset prądowy, jak nie do fabryki.