Dekoder 4K multi - zielony ekran

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 31
  • 131
  • 1

Od paru dni problem nie wystąpił. Zobaczymy co będzie dalej...

• 60
  • 191
  • 1

Problem z dźwiękiem CEC niestety nadal istnieje.

To już nawet legendarny Play nie robił takich numerów w swoich super urządzeniach XXII wieku 😃

• 31
  • 131
  • 1

Dziś zielony ekran znowu się pojawił. Tym razem wystarczyło wyłączenie pilotem, aby zniknął. Jutro zgłoszę problem do Orange.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

Cześć @mk1964 

Zielony ekran w dekoderze 4K Multi oznacza problem z połączeniem lub sygnałem. Możliwym przyczyny tego problemu to: uszkodzony kabel HDMI, problem z ustawieniami obrazu w dekoderze lub telewizorze, albo awaria samego dekodera. 

Zalecam sprawdzenie połączenia HDMI, restart dekodera i sprawdzenie ustawień rozdzielczości.  @mk1964 próbowałeś może przełożyć kabel HDMI do innego portu np HDMI2 w telewizorze? Natomiast jesli to nie pomoże to jedyną opcją jest zgłoszenie uszkodzenia dekodera na infolinii Orange *100 lub 510 100 100 lub na Orange czacie. Na infolinii/ Orange czacie dostaniesz numer zgłoszenia i idziesz z tym numerem, dekoderem do salonu i wymieniasz go na nowy 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 31
  • 131
  • 1

@Pablo5 spróbuję zrobić tak, jak piszesz 🙂

• 31
  • 131
  • 1

Wczoraj pojawił się inny problem. Po włączeniu dekodera i chwilowym wyświetleniu się logo orange, zamiast obrazu, pojawiła się "kasza". Zgłosiłem sprawę na czacie i kazano mi czekać dziś do 16, bo była jakaś awaria usługi tv. Kiedy dziś nic się nie zmieniło, ponownie zgłosiłem problem i tym razem kazano mi wyłączyć z prądu router, ont i dekoder. Po włączeniu nie zmieniło się nic, w związku z tym otrzymałem nr zgłoszenia na wymianę dekodera. 

• 31
  • 131
  • 1

Dziś podłączyłem nowy dekoder. Zobaczymy jak się będzie sprawował... 😉

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

@mk1964 daj znać czy udało się rozwiązać Twój problem 🙂

Miłej niedzieli 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 31
  • 131
  • 1

Ponieważ minęły 2 tygodnie od wymiany dekodera i wszystko działa, to chyba znaczy, że przyczyną problemów był właśnie on.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Super, tylko @ketrasaArtur  właśnie takie rozwiązanie Ci podpowiedział ...