- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W DTH Orange z Canal+ by przydała ta aktualizacja na dekodery 4K ULTRABOX+, bo abonenci typowo sami Canal+, mają o wiele nowsze te oprogramowanie w te deodery, a z Orange w te dekodery 4K ULTRABOX+ jest jakieś stare, teraz jakiaś wersja 2.2.17, a w Canal+ dla ich abonentów jest już w te dekodery wersja 3.2.4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Henryk12 czyli miałem rację pisząc to:
@slav72napisał(-a)prawdopodobnie do Wielkanocy dostaną wszyscy mający dekodery z serii zaczynającej się od JADA (pozostaną jeszcze do aktualizacji dekodery z serią ICTA), a tym czasem kolejna grupa "szczęśliwców" dostanie nowy soft już 18 marca (oprogramowanie idzie do odbiorców "partiami").
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w marcu 2022 będzie dostępna aktualizacja dekoderów 4K ULTRABOX+
@Henryk12 czemu opowiadasz bajki na temat nowego oprogramowania dekoderów 4K Ultrabox+ ? To że dotychczas wąska grupa abonentów C+ (w liczbie kilku tysięcy) dostała to nowe oprogramowanie to nie wszyscy. Większość ma nadal tą wersję co Ty 2.2.17, poza tym ciesz się że na razie masz stary soft bo z tego co się orientuję (a dobrze się orientuję - jestem jednym z tych "nieszczęsliwców") to nowy soft jak do tej pory jest w fazie poprawek w związku z licznymi nieprawidłowościami. Wiem również że jak tylko uporają się z problemami nowego oprogramowania to zostanie ono udostępnione na wszystkie dekodery 4K Ultrabox+ w pierwszej kolejności seria JADA, następnie seria ITCA bez względu na operatora. Więc lepiej posługiwać się czymś sprawdzonym niż być betatesterem - takie moje zdanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam JADA wersja to poczekamy może pojawi. Mają tam być okienka jak w Canal+ Online i na dekoder dajmy CANAL+BOX 4K jest już dajmy inny ten interfejs.
Dobrze mówisz jak ma być z błędami i wadliwe to lepiej poczekać, aż 100% dobre będzie i wtedy dać
I rozumiem te oprogramowanie 3.2.4 jest to nowe do testów dla nielicznego grona i tylko dla Canal+, tego akurat nie wiedziałem.
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Henryk12 na razie to około 2 tysiące osób korzysta z nazwijmy to "beta" wersji, ale gdy ogarną już podstawowe problemy z tym nowym softem to zapewniam Cię że warto będzie przesiąść się na nowe oprogramowanie, jest w wersji nowocześniejszej (kafelkowej). Nieoficjalne info to przełom marca i kwietnia dla całej serii JADA.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, wszystko jasne dzięki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy reasumując: Nowa aktualizacja będzie dostępna na Wielkanoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9 prawdopodobnie do Wielkanocy dostaną wszyscy mający dekodery z serii zaczynającej się od JADA (pozostaną jeszcze do aktualizacji dekodery z serią ICTA), a tym czasem kolejna grupa "szczęśliwców" dostanie nowy soft już 18 marca (oprogramowanie idzie do odbiorców "partiami").
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9napisał(-a)
Skąd to podsumowanie wynika i czego dotyczy? W temacie wątku pytałeś o ICU100 a akurat o ewentualnej dacie aktualizacji dla tego dekodera nikt się pozytywnie nie wypowiedział.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nnsq9053W9napisał(-a)
Odpowiadałem na pytanie koledze @Henryk12 w kwestii dekodera Ultrabox+ 4K (przykleił się do tematu ze swoim pytaniem).
@j131 słusznie mówisz, pierwotnie wątek dotyczy tak jak w temacie ICU 100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja 18.03.2022 rok.godz.05:00 :
Zaktualizowano dekodery z Orange ADB CANAL+ 4K ULTRABOX+ modele JADA do nowej wersji oprogramowanie: C1.0.40.
Wyłączono te dwa kanały BBC EARTH, HISTORY HD z dekodera w pakiecie Optimum+ i już nie działają wcale,w rogu tylko czerwony X z napisem i informacją kanał niedostępny, zaloguj do strefa canaleee, HISTORY HD nadal nie dokupisz w żaden pakiet, nie dokupisz nadal MULTI MAN PACK.
Moja opinia, pierwsze wrażenia:
te starsze oprogramowanie było lepsze, te nowe zepsuli wszystko, ta nazwa kanału i lista kanałów po środku zasłania cały ekran, do tego jest to nie wyraźne.............do tego nie przypomina oprogramowania w Canal+ Online i jest zupełnie jakby całkiem inne, szok.
Dłużej jakby wszystko uruchamia, kręci kółko jakieś, potem prostokąty i teraz nie na kanale TVP HD tylko na TVN HD.
- « Poprzedni
- Następny »