4K Stream: Jak działa przełączanie kanałów? Czy pilot uniwersalny od Samsunga zadziała?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

4K Stream: Jak działa przełączanie kanałów? Czy pilot uniwersalny od Samsunga zadziała?

a czy on dostaje content IPTV-multicastem, czy strumieniem przez ogólny internet?

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

@opolskynapisał(-a)

Tak się złożyło, że dekoder przyszedł dzisiaj 🙂 Pierwsze obserwacje następujące: 

1. Pilot smart telewizora Samsung steruje dekoderem. Trochę trwało zanim do tego doszedłem. Jeśli ktoś chce to zrobić, to wybiera dekoder OTT i wpisuje producenta SDMC. Potem test i działa.  

Skonfigurowałem pilot Samsunga według Twoich zaleceń i faktycznie działa. Ale działa tylko do czasu aż nie wyłączy się TV i Dekodera, po ponownym uruchomieniu telewizor już nie pamietam tego ustawienia i trzeba na nowo konfigurować (znika z TV dekoder jako skonfigurowany i ponownie jest to wejście hdmi jako „nieznany”). Czy miałeś taki przypadek u siebie?

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Na moim Samsungu QE55QN91A to nie działa. Jaki masz model?

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 23
  • 54
  • 0

Cześć

Czy mógłbyś bardziej szczegółowo opisać co zrobić, aby pilot smart od telewizora samsunga sterował dekoderem 4k Stream, bo mam z tym wielki problem. Z góry dzięki.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

@Marcus777   Samsung funkcję HDMI-CEC ma pod nazwą Anynet+

Włączanie Anynet+ w telewizorze

1. Naciśnij przycisk "Home" (lub ikonę koła zębatego, jeśli ją posiadasz) na pilocie, aby otworzyć menu główne.
  2. Przejdź do sekcji "Ustawienia" (lub "Wszystkie ustawienia").
  3. Wybierz "Ogólne" (czasami "Połączenie" lub "System").
  4. Znajdź "Anynet+ (HDMI-CEC)" i wybierz "Włączone".
  5. Telewizor automatycznie wykryje kompatybilne urządzenia podłączone do portu HDMI, jeśli są one również włączone i mają aktywowaną funkcję HDMI-CEC