- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4K Multi czy dostał aktualizację do Androida 14
Ja jeszcze o aktualizacji. Zapytałem dzisiaj na czacie konsultantkę o aktualizacje 4K Multi do Android 14. Potwierdziła że się to odbywa paczkami w godzinach nocnych. Na pytanie czy czekać i czy na pewno dostanę nie umiała odpowiedzieć. Więc czekam cierpliwie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj i u mnie pojawiła się aktualizacja do android 14, jak na razie nie zaobserwowałem żadnych problemów. W końcu regulacja głośności poprzez hdmi-cec działa prawidłowo i płynnie, brak zgrzytów pomiędzy tv-dekoder-soundbar.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj włączam i widzę jakieś kręcenie, szukanie kanałów itd. Restart, wszystko się normuje i jest Android 14. Nie zauważylem istotnych zmian. W praktyce zobaczymy. Może żwawiej chodzi? Jedna rzecz to nie za bardzo chce wejść w ustawienia HDR10. Raz mi się udało po restarcie TV i dekodera, następnie ustawiłem opcję na "dopasuj wartość" i przez chwilę było HDR a później zrobiło się SDR i nie chce już wrócić mimo że zmieniłem ustawienia na "zawsze HDR".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @janio1
Ja równiez dostałem aktualizacje Android 14 na dekoder 4K Multi w ten czwartek około godziny 17. Zauważyłem, ze ta aktualizacja pojawiła się w podobnych godzinach i dniu co kiedyś dostawałem w IWU 200 jak miałem go jeszcze w kwietniu.
4K Multi pobrał Android 14,
wersja oprogramowania 5.24.04.
Wersja launchera aplikacji to 0.48.17_4612(4612).
Aktualizacja przebiegła w podobny sposób jak u Ciebie tez miałem kręcone kółeczko i czarny obraz pózniej restart i uruchomił się ponownie z Android 14.
Co się zmieniło? Zauważyłem, że zostało dodano kilka funkcji w ustawieniach dekoderach m.in
- w ustawieniach urządzenia dodano zakładkę Zasilanie i energia ( w niej mamy opcję odliczanie czasu do wyłączenia telewizora),
- w zakładce wyświetlacz i dźwięk pojawiła się opcja dostosowania wyświetlacza do liczby klatek oglądanych treści.
- w zakładce wyświetlacz i dźwięk w zaawansowanych ustawieniach wyświetlacza w trybie HDR mamy mozliwość wyboru zachowania HDR ( do wyboru mamy trzy opcje: a) zawsze SDR, b) zawsze HDR, c) dopasuj zawartość.
- także w ustawieniach dźwięku przestrzennego pojawiła się opcja opóźnienia dźwięku HDMI ( dostosowuje się to opóźnienie za pomocą suwaka. Maksymalne opóznienie to 500ms
- w ustawieniach pojawiła się zakładka Centrum diagnostyki ( dzięki tej opcji można sprawdzić poprawność działania podłączonych usług) Centrum diagnostyki oprócz dostępnosci w ustawieniach można go również znaleźć na kanale 998
Miłej niedzieli 🙂
Pozdrawiam 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało mi się wymusić proces aktualizacji.
Box musi być podpięty do sieci Orange. Na żadnym innym dostawcy nie pójdzie.
Nie musi być zalogowany do Orange,
Na tv boxie musimy zainstalować Acitivty Launcher. Aplikacji nie ma w sklepie play. Można pobrać bezpośrednio od deva z githuba. LINK
Odpalamy i szukamy sekcji:
Sagemcom Partner Interface.
Na dole wybieramy FirstFirmwareUpgradeActivity. Klikamy rozpocznij aktywność.
Dostaniemy komunikat ze zrzutu ekranu. Zgodnie z komunikatem czekamy na zakończenie procesu. Po pobraniu jest sprawdzanie aktualizacji, następnie sprzęt uruchomi się kilka razy ponownie, aż wstanie z nowszym systemem.
Opcjonalnie można uruchomić aktualizacje przez komendę ad.
am start -n com.sagemcom.stb.partnerinterface/.firstInstall.FirstFirmwareUpgradeActivity
- « Poprzedni
- Następny »