- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4K Multi: Zatrzymanie się obrazu, czy stopklatka. Dopiero wyłączenie przyciskiem dekodera pomaga
Ja trochę z innej beczki. Czy zdarzył się komuś taki przypadek. Wczoraj odbiór na 4K Multi był niemożliwy. Obojętnie na którym kanale zatrzymywał się obraz. Po przełączeniu na inny kanał odbiór był normalny i za jakiś czas znowu stop klatka. Powtórzyło się to u mnie dwa razy. Tylko wyłączenie dekodera przyciskiem z tyłu i odpięcie kabla zasilania na kilkanaście sekund przywróciło normalność. Dodam że na aplikacji Orange TV odbiór odbywa się bez przerw. Nie było tego problemu wcześniej. Tak poza tym to wszystko jest normalnie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
4K Multi: Zatrzymanie się obrazu, czy stopklatka. Dopiero wyłączenie przyciskiem dekodera pomaga
Zaktualizowała się aplikacja GoogleTv na 4K Multi i to jest przyczyną. Miałem to samo - dla pewności zrobiłem reset do fabryki. Jest OK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1 jak już pytałeś, była aktualizacja. W tym wypadku coś się nie do końca udało. Z tego co wiem są problemy. Niewielkie....
Zobacz jak będzie po resecie i sprawdź oprogramowanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czy była jakaś aktualizacja. Nie zapisałem. Obecna "Kompilacja systemu operacyjnego Android TV to STT5.250831.001.5.14.12. Z tego wynika że jest z sierpnia 2025? Androida mam nadal 12. Dziwne bo do tej chwili chodziło wszystko normalnie. W przeciągu dwóch tygodni wydarzyło się zatrzymywanie streamu i wyłączenie z sieci i wypięcia kabla zasilania przywróciło stan normalny. Poobserwuje czy się jeszcze powtórzy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie jeszcze wyskoczył taki ,, niewielki " problem z poprawnym działaniem HDMI CEC. Niestety na razie nie wpadłem na pomysł jak go rozwiązać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po aktualizacji do Android 14 coś się kopie zbyt dużo. Poprzednio na 12-tce nie było żadnych problemów.
W dniu dzisiejszym pilot od dekodera Orange stracił możliwość sterowania dźwiękiem.
Inne funkcje działały. Wyłączenie i ponowne włączenie dekodera naprawiło ten błąd. Zobaczymy na jak długo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze że chociaż ponowny restart naprawia usterki. Oby nie często się zdarzały. Wiadomo elektronika może czasem się blokować, ale nie można ciągle resetować urządzenia. Gdzieś wyczytałem że FB6 należy raz w m-cu wyłączyć z sieci i włączyć dla poprawnego działania. Co do mojego 4K multi to jeszcze nie mam 14-stki. Ciekawe kiedy zaktualizuje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)...
Gdzieś wyczytałem że FB6 należy raz w m-cu wyłączyć z sieci i włączyć dla poprawnego działania.
...
No bez przesady. Te rutery same resetują się wystarczająco często bo około trzy razy w miesiącu. Po kiego grzyba miałbym dokładać jeszcze jeden restart?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@janio1napisał(-a)...
Gdzieś wyczytałem że FB6 należy raz w m-cu wyłączyć z sieci i włączyć dla poprawnego działania.
...
No bez przesady. Te rutery same resetują się wystarczająco często bo około trzy razy w miesiącu. Po kiego grzyba miałbym dokładać jeszcze jeden restart?
Nie za bardzo zrozumiałem. Być może coś się poza naszą kontrolą dzieje w routerach o czym nie wiemy. Wyłączenie przyciskiem i wyjęcie kabla powoduje że urządzenie ułoży się od nowa. To tak jak z komputerem. Po instalacji, czy deinstalacji jakiegoś programu wyłączamy pecet i uruchamiamy. Dla mnie to logiczne działanie. Mogę podać taki przykład z mojego podwórka. Głośnik JBL GO2 zablokował się. Ani włączyć, ani wyłączyć nie można było. Świeciła się kontrolka. Reset nie działał. Tylko rozebranie i wypięcie wtyczki od akumulatora przywróciło działanie głośnika. Więc jest coś pozytywnego w restarcie urządzenia.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »