► W temacie uporządkowano etykiety - Moderator Wiktor ◄
w wrześniu podpisałem nową umowę kilka dni prędzej konsultant przedstawił mi ofertę inną niż mam teraz. Miałem płacić 27zł a płacę 54. Orange ignoruje moje reklamacje i nie odpowiada na nie.To najgorsza firma z jaką można współpracować. Nie szanują klienta . Nie polecam nikomu tej oszukańczej firmy. Zdala od orange
Jeśli Orange nie odpowiedziało na reklamację, to zgodziło się na wszystkie żądania zawarte w tej reklamacji. Teraz musisz wyegzekwować te żądania. Proponuje kontakt z UOKiK.
naprzykład dzisiaj złożyłem kolejną reklamacje i pokilku godzinach reklamacja nie jest widoczna
właśnie tak ,wiem o co ci chodzi . reklamacje są kasowane przez oszustów z orange
Prosiłbym o kontakt w tej sprawie z Obsługą Klienta. Przez czat lub infolinię pod numerem 510 100 100.
Jednocześnie, muszę wtrącić 3 grosze:
0,01 zł: Nie ma technicznej możliwości skasowania reklamacji - każda reklamacja ma określony status. Można ją zamknąć lub anulować, ale pozostawia to informację w systemie. Nie jest tak, że jacyś "oszuści" je kasują.
0,01 zł: Status reklamacji można zawsze sprawdzić na infolinii, w salonie, na czacie (dni robocze 7-21:30). Zachęcam do kontaktu - sprawdzimy co się dzieje z reklamacją. Jeśli została rozpatrzona, będziemy mogli udzielić odpowiedzi. Odpowiedź jest zawsze udzielana w sposób wybrany przez abonenta (e-mail, list), o ile spełniła warunki zawarte w rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji o reklamacji telekomunikacyjnej (jeśli numer nie jest zarejestrowany, powinno się w niej zawrzeć imię, nazwisko i adres zamieszkania osoby składającej reklamację). Jeśli takich danych nie było, może to być powodem, dla którego odpowiedź nie została wysłana - wtedy wysyłamy SMS z prośbą o uzupełnienie danych, albo kontaktujemy się telefonicznie.
W wypadku odpowiedzi e-mailowej, wiadomość mogła trafić do SPAMU, albo innego katalogu (powiadomienia, notyfikacje, itp.).
0,01 zł: Rozumiem zdenerwowanie, jednakże prosiłbym o powstrzymanie się od epitetów, które są kompletnie niepotrzebne do rozwiązania problemu. Pisanie o tym, że Orange [firma, pracownicy] coś kradną, oszukują, kasują jest moim zdaniem kompletnie niepotrzebne.