koniec umowy abonamentowej, zachowanie numeru

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

W niedziele zkaończyła się moja umowa abonamentowa dla firm. Wyraziłem wcześniej brak chęci jej przedłużania. Mój numer w poniedziałek stał się nieaktywny, więc zadzowniłem na infolinię Orange i poprosiłem o jego aktywację w taryfie na kartę. W efekcie dzisiaj, czyli w czwartek, została reaktywowana moja umowa abonamentowa na czas nieokreślony. Czy mogę coś z tym zrobić, żeby zachować numer i żeby był na kartę?

6 ODPOW. 6

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@nazwanazwa  jeśli masz umowę na czas nieokreślony możesz to zrobić w każdym momencie. Przy wyrażeniu braku chęci przedłużenia umowy trzeba było powiedzieć od razu o przejściu do oferty na kartę.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

Zgłoś na czacie wypowiedzenie umowy z zaznaczeniem, że chcesz przeniesienia numeru do oferty na kartę. Okres wypowiedzenia to 30 dni od dnia złożenia dyspozycji. Za 30 dni numer będzie w ofercie na kartę

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62784
  • 860

@nazwanazwa kilka dni temu miałem podobną sytuację. Pomagałem żonie w sprawie numeru abonamentowego w ofercie biznesowej. Złożone zostało zlecenie przeniesienia numeru do oferty na kartę. Po kilku dniach przyszła odpowiedź, że nie jest możliwe przeniesienie do oferty na kartę, bo to jest numer w ofercie biznesowej. Aby więc zakończyć umowę biznesową na czas nieokreślony, numer został przeniesiony do oferty biznesowej FLEX. 

• 478
  • 2204
  • 21

@ketrasaArtur To ciekawe, bo pod koniec roku, gdy moje numery w orange love dla firm wypowiadałem, albo przenosiłem dostałem opcję przeniesienia numerów do orange free. Ostatecznie część wypowiedziałem całkowicie, a jeden zmigrowałem poza Orange. Nie było żadnych przeszkód, aby zmigrować z firmowego orange na abonament do oferty na kartę w innej sieci. Aż trudno uwierzyć, żeby nie było takiej możliwości w ramach samego Orange 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62784
  • 860

@arthur próba przeniesienia do innej sieci też byłą, niestety zakończona niepowodzeniem. Ostatecznie FLEX dla firm pomógł. 

• 478
  • 2204
  • 21

@ketrasaArtur Dziwne. Konsultantka na czacie Orange zapytała nawet czy ma przyjąć dyspozycję wypowiedzenia i przeniesienia z orange dla firm do orange na kartę - ja się wstrzymałem,  a ostatecznie numer przeniosłem z orange dla firm do fioletowego na kartę. Wniosek przyjęty przez konsultantkę w salonie fioletowych. Numer przenoszony jako zarejestrowany na firmę i cały czas taki pozostał. Później powrót do biznes Flex, żeby zgarnąć promocję 3 mies. po 1 zł