Nie można wyświetlić tego widżeta.

ekstra esim roaming

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

ekstra esim roaming

Witam,

mam pytanie dotyczące usługi https://www.orange.pl/omnibook/ekstra-karta-esim

Zawsze podczas podróży stresuje mnie utrata telefonu - bardziej niż dokumentów 😉 Numer telefonu to często 2FA do wielu ważnych usług (bank, poczta, etc.).Wpadłem na pomysł aby w drugim backupowym telefonie zainstalować ekstra  kartę esim w wariancie rozmowy, SMSy, internet... ale z opisu rozumiem, że nie działa w roamingu... szkoda wielka... w sumie nie rozumiem dlaczego, mam nadzieje że to ważne ograniczenia techniczne a nie decyzje biznesowe.

Zastanawiam się jednak, czy ekstra karta esim zadziała po orange wifi będąc za granica i pozwoli odebrać sms... wówczas taki backupowy telefon z moim numerem nadal miałby sens. 

Pozdrawiam,

1 ODPOWIEDŹ 1

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19609
  • 56767
  • 771

ekstra esim roaming

@krzs333 może zafziałać, ale raczej bym unikał logowania do sieci roamingowej. Proponowałbym telefon z kartą Ekstra eSIM był w trybie samolotowym z tylko włączonym WiFi..

Z drugiej strony, jeßli główna karta SIM będzie w roamingu, to w systemie Orange będzie informacja, więc Ekstra eSIM może nie zadziałać. Trudno powiedzieć jak to się zachowa, puki nie orzeprowadzinsię testów.

Podobno we FLEX, jeśli karta główna jest w roamingu, to dodatkowe działają w kraju, więc i może z Ekstra eSIM też zadziała.