- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Żona zamówiła usługę i podpisała umowę na abonament bez telefonu. Do przesłanej umowy Orange dołączył kartę SIM/microSIM. Aktywowaliśmy ją miesiąc temu w starym telefonie, do którego akurat pasowała. Nadszedł czas (po tym miesiącu) na zakup telefonu nowego, który ma slot nanoSIM, nota bene większośc współczesnych telefonów tak ma.
Teraz mój problem: za wymianę karty mam zapłacić 25 zł, tak w każdym razie wyczytałem w necie i taką informację otrzymałem w BOK Orange. Ktoś powie 25 zł, to nie są pieniądze; być może, ale skoro każdy klient umawiający się z Orange telefonicznie lub przez internet i niekupujący w Orange telefonu, dostaje niepasującą kartę, albo kartę z której nie można zrobić potrzebnego formatu musi zapłacić 25 zł, to jest coś nieteges. Proszę o informację, jak zmienić kartę i nie zapłacić tych pieniędzy.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ile wg Ciebie kosztuje karta sim?
Wg mnie i tak w Orange jest dobrze.
Przy nowej umowie - masz za free, przy zmianie umowy też.
Przy problemach technicznych też.
Opłata naliczana jest tylko w wypadku wymian na własne życzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana microSIM na nanoSIM - czy zawsze płatna?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do kropki przed zdaniem "Składając zamówienie określasz jaką sim potrzebujesz." wszystko się zgadza, natomiast czy w trakcie składania zamówienia miałem wybór rozmiaru karty - wierzę Ci, ale muszę to dla pewności sprawdzić.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam podobną sytuacją, ale z usługę Internet LTE Domowy. Po podpisaniu umowy otrzymałem kartę SIM/microSIM. A to skutecznie uniemożliwiało używanie karty np. w iPadzie. Kartę wymieniałem w salonie. Jeżeli na fakturze pojawi się opłata (a tak będzie na 99%) zamierzam ją reklamować. Przejrzałem regulaminy i umowę. Nigdzie nie znalazłem informacji że karta SIM będzie działać tylko z wybranymi urządzeniami. Przy składaniu zamówienia również nie miałem możliwości wyboru karty rodzaju karty SIM. W mojej ocenie podstawy do reklamacji są.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się, że przyczyną zaopatrywania nowych klientów w kartę SIM/microSIM jest posiadanie przez Orange zapasu tych kart. Przecież gdyby mieli takie z których dałoby się wyłamać również nanoSIM, to chyba by je nam dawali? W ten sposób pozbywają się zapasu, bo a) taka karta może komuś psować, b) jak nie pasuje, to sprzedają mu właściwą za 25 zł. Przeklikałem zamawianie usługi abonamentowej do ostaniego kroku, i też nie trafiłem na opcję wyboru formatu karty. Pojadę do salonu i jak będę zmuszony zapłacić, to też złożę reklamację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapomniałem napisać, że ja, gdybym miał nowego klienta z 24 miesięczną umową, to dałbym mu nie tylko kartę, z której mógłby wyłać sobie każdy z będących w użytkowaniu rozmiar, ale i komlet adapterów (8 zł/kpl na Alle..o), gdyby się podczas tego wyłamywania pomylił, - albo kupił inny telefon lub modem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange ma dziwną politykę (tzn. mnie to dziwi, bo nie spotkałem się z tym u innych operatorów) dotyczącą kart SIM. Otóż, ma inne karty do usług głosowych i inne do usług internetowych. W przypadku tych drugich, nie występują karty uniwersalne (SIM/micro/nano). Są tylko SIM/microSIM lub nanoSIM. Odwiedziłem kilka salonów w poszukiwaniu karty uniwersalnej i w każdym powiedzieli mi to samo. Ostatecznie wymieniłem na nano, a w razie potrzeby używam adaptera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
gdyby się podczas tego wyłamywania pomylił, - albo kupił inny telefon lub modem
Wyłamanie jest "odwracalne" ;-).
Małą kartę można bez problemu włożyć do większej formy i używać. Więc dodatkowe adaptery nie są potrzebne.
- « Poprzedni
- Następny »