Zgubiona karta SIM w Orange - jak wymienić bez SMS-a i wizyty w salonie?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3292
  • 17706
  • 86

Zamówić w sklepie internetowym Orange najtajnszy telefon z obsługą E-Sim, skoro jest taki problem, innej opcji nie ma, pomijam wizytę w salonie Orange, zresztą tak u reszty operatorów jest, autoryzacja SMS musi być, bo inaczej co rusz było by przejęcie nr telefonu 😎

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 12
  • 0

No i wracam z odpowiedzią tak jak obiecałem.

Nie pisałem bzdur, dzisiaj ciotka dostała nowy telefon od kuriera i kart była wgrana i niepotrzebowała SMSa. 

Dalej jestem zdania, że Orange mógłby dokładnie tak samo rozwiązać temat z wysyłką nowej karty i weryfikacją tożsamości, ale lepiej sprzedać abonament i telefon w 36 ratach niz pokusił się o banalną procedurę.

Jeśli to do Was nie przemawia to obawiam się, że nic nie przemówi, a Orange dalej będzie mógł stawiać przeszkody w imię bezpieczeństwa tam, gdzie za sowitą opłatą nagle niebezpieczeństwo znika.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3292
  • 17706
  • 86

@mikk współczuję ale tak jak oczekujesz nie będzie nigdy, musi być potwierdzenie właściciela karty SIM, tak było od zawsze i będzie dalej 😎

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9658
  • 40038
  • 330

@mikknapisał(-a)

No i wracam z odpowiedzią tak jak obiecałem.

Nie pisałem bzdur, dzisiaj ciotka dostała nowy telefon od kuriera i kart była wgrana i niepotrzebowała SMSa. 

Dalej jestem zdania, że Orange mógłby dokładnie tak samo rozwiązać temat z wysyłką nowej karty i weryfikacją tożsamości, ale lepiej sprzedać abonament i telefon w 36 ratach niz pokusił się o banalną procedurę.

Jeśli to do Was nie przemawia to obawiam się, że nic nie przemówi, a Orange dalej będzie mógł stawiać przeszkody w imię bezpieczeństwa tam, gdzie za sowitą opłatą nagle niebezpieczeństwo znika.

A więc zwracam honor.

Zgłoś może stosowny pomysł w dziale pomysłów na tym forum - na pewno go poprę.