Zerwanie umowy przy przenoszeniu numeru

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 9
  • 0

Dzień dobry,

mam problem mianowicie potrzebowałem zerwać umowę ze skutkiem natychmiastowym na internet oraz Tv. Posiadam orange love - numer tel, internet, tv, telefon stacjonarny. Nie będę wdawał się w szczegóły, muszę wyłączyć usługi aby właściciel mieszkania w którym już nie mieszkam mógł założyć sobie we własnym zakresie usługi. Pani w orange podpowiedziała mi abym przeniósł numer telefonu do innej się z zerwaniem umowy w orange. Tak też uczyniłem, udałem sie do t-mobile w czwartek 26 czerwca. Poprosiłem o przeniesienie numeru w sobotę ( tak podpowiedziała pani z orange ) i zerwanie umowy u dotychczasowego operatora ( orange ). Numer się przeniósł w dniu dzisiejszym, ale wszystkie usługi dalej widnieją w aplikacji - nie mam żadnych kar za zerwanie umowy itd. Pytanie brzmi czy w takiej sytuacji muszę poczekać te kilka dni roboczych czy to co Pani z orange mówiła jest bzdurą i obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzeniowy. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

@czlajnhombre  przeniesienie numeru, powinno rozwiązać pakiet i powinien ulec zamknieciu z automatu. Coś poszło nie tak lub po prostu zaczekaj do poniedziałku. Umowa powinna ulec rozwiązaniu. 

Weekend dla aktualizacji w systemie, to trudny czas. 🙂

Dane powinny zostac zaktualizowane.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

• 3498
  • 8722
  • 158

@czlajnhombre , numer możesz przenieść z wyznaczoną datą, czyli tak jak uczyniłeś. Natomiast przeniesienie numeru dotyczy tylko tej usługi, czyli numeru komórkowego.

Co do reszty musisz złożyć wypowiedzenie umowy z pakietu Orange LOVE, bo rachunki przy rozdzieleniu usług będą inne. 

Musisz liczyć oczywiście się z kara umowną. 

Pokaż szczegóły
  • W takim przypadku Orange może żądać zapłaty w wysokości ulgi przyznawanej abonentowi przy zawieraniu umowy (pomniejszonej jednak proporcjonalnie za okres od zawarcia umowy do dnia jej rozwiązania)
  • Wysokość opłaty za przedterminowe rozwiązanie umowy możesz sprawdzić :
  • w Mój Orange na www.orange.pl - po zalogowaniu wybierz zakładkę - Umowy i urządzenia -> Pokaż umowę -> Oblicz kwotę za zerwanie umowy

• 3
  • 9
  • 0

Czyli w dalszym ciągu muszę złożyć wypowiedzenie umowy? W salonie orange zapewniano mnie że jeśli przeniosę numer do innej sieci z zerwaniem umowy u dotychczasowego operatora to automatycznie wyłącza się usługi tv i internetu. Jestem świadomy kary umownej, ale zależy mi na czasie bo aktualny właściciel naciska.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@czlajnhombre  na pozostałe usługi musisz złożyć wypowiedzenie. Po przeniesieniu numeru, pakiet się rozpadnie, ale one nadal będą na Twoim koncie abonenckim, tylko, że każda osobno.

Jeśli masz nie długo do końca tej umowy to może warto zapłacić do końca z góry. Tak, czy tak wypowiedzenie być musi.

• 3498
  • 8722
  • 158

@czlajnhombre  przeniesienie numeru, powinno rozwiązać pakiet i powinien ulec zamknieciu z automatu. Coś poszło nie tak lub po prostu zaczekaj do poniedziałku. Umowa powinna ulec rozwiązaniu. 

Weekend dla aktualizacji w systemie, to trudny czas. 🙂

Dane powinny zostac zaktualizowane.

• 3
  • 9
  • 0

Dzisiaj zostały wyłączone usługi tv i internet. Pani z orange miała racje 🙂 Jednak tak jak napisał @Ron trzeba było poczekać na aktualizacje w systemie. Dzięki za pomoc wszystkim