Wysoka opłata na start przy pierwszym abonamencie - czy to standard?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2452
  • 3

@marcin0216napisał(-a)

W ofercie bez telefonu raczej nie będziesz musiał przedstawiać dodatkowych dokumentów (sprawdzisz to na ostatnim kroku zamówienia). Z telefonem, nawet jeśli chciałbyś skorzystać z pierwszej wplaty, to i tak pewnie wyświetli Ci się jaki dodatkowy dokument do przedłożenia wybierzesz - zaświadczenie o zatrudnieniu czy też faktura za usługi z innej firmy. Ale to co wspomniano powyżej ma sens. Zacznij od tańszego telefonu czy nawet samego abonamentu, płać terminowo, a przy przedłużeniu umowy RACZEJ nie powinno być problemów.

A jakby ktoś chciał nju abonament to też nie musi dodatkowych dokumentów przedstawiać?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

Tego nie wiem, bo nie korzystam, ale raczej nie, w końcu wszystko na czas nieokreślony. Pewnie standardowo wyrażasz zgodę na weryfikację płatniczą. Gdyby coś było trzeba przedstawiać to wyświetla się to na ostatnim kroku zamówienia, czyli przy wyborze dostawy.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

@Piotrekk85napisał(-a)
Bez stałych dochodów to raczej wcale nie otrzymasz nic w Orange na raty.

Przecież Orange nie pyta o dochody na żadnym etapie zamówienia nawet biorąc sam telefon bez abo.

Może się domagać jedynie warunku dostępu, np. rachaunku za gaz czynsz, czy zaświadczenia o zatrudnieniu itp. i to o ile dobrze pamiętam dopiero po weryfikacji kredytowej.

Powodem jest młody pesel i telefon z wyższej półki. 

Sprawdź z abo M i dobierz ochronę smartfona.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Generalnie nie rozumiem, dlaczego ludzie kupują rzeczy na które ich nie stać. Nie masz kilkaset zl na start? A co będzie jak stłuczesz LCDa? Pomijam już wykupowanie patologicznych ubezpieczeń....

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

Te "ubezpieczenia" nic nie dają.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2452
  • 3

@marcin0216napisał(-a)

Tego nie wiem, bo nie korzystam, ale raczej nie, w końcu wszystko na czas nieokreślony. Pewnie standardowo wyrażasz zgodę na weryfikację płatniczą. Gdyby coś było trzeba przedstawiać to wyświetla się to na ostatnim kroku zamówienia, czyli przy wyborze dostawy.

W sumie to przy wniosku o prepaid jak przenosiłem do VM miałem coś takiego że się wyraża zgodę na weryfikację płatniczą.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Każda firma weryfikuje klienta aby uniknąć potencjalnych problemów bo wtedy koszta obsługi takiego klienta rosną, zamiast zarabiać (przy okazji - Ile orange ma przychodu z jednego klienta - Nasz Orange - 434583). Możesz sobie też sam odpowiedzieć czy jesteś pewien że dasz radę spłacić swoje zobowiązanie czy tylko wydaje Ci się? Zawsze możesz opóźnić zakup usługi oszczędzając w tym czasie kwotę potrzebną na start. 

Swoją zdolność kredytową sprawdzisz w BIKu (Biuro Informacji Kredytowej).

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 251
  • 367
  • 9

@Kacper55napisał(-a)

Niestety, zarówno na stronie, jak i (prawdopodobnie) w innych kanałach sprzedaży, system nalicza bardzo wysoką opłatę na start, która jest dla mnie barierą.

Hej.
Jeżeli taka kwota jest dla Ciebie przeszkodą to moim zdaniem odpuść sobie ten zakup. Ostatnio czytałem sporo jak młodzi ludzie wpędzają się w długi kupując ciuchy i elektronikę na którą ich nie stać. Potem zdarzają się opóźnienia w płatności, jakieś chwilówki i za kilka lat jest płacz, że nie mają szans na kupno mieszkania. bo na koncie sporo na minusie i "słaba" historia kredytowa. 
Przy braku kasy są ważniejsze rzeczy niż flagowiec w kieszeni. 
Jak już będziesz miał stałe dochody to na luzie sobie kupisz smartfon jak chcesz. 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Kacper55 Po co ładujesz się w drogi abonament? Są dużo ciekawsze i tańsze oferty w Orange/Nju.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Myślałem, że zostanę "zjechany", że poleciałem off topem, ale widzę, że nie tylko ja uważam, że młody człowiek jest jeszcze za młody na dojrzałe decyzje 🙂