- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wyjazd do Turcji - czy muszę coś wyłączyć w telefonie bądź na koncie
Wyjeżdżam do Turcji zabieram iPhone’a zegarek Apple Watch z esim zostaje w Polsce czy muszę coś wyłączyć w telefonie bądź na koncie aby nie pobierało mi żadnego transferu danych za granicą?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najlepiej zlecić blokadę transmisji danych u operatora, najpewniejsza metoda, ale w razie "w" nie skorzystasz z neta.
Wyłączyć transmisje danych w telefonie - mozliwośc włączenia w każdej chwili nawet przypadkowo co kosztuje
Wykupienie pakietu za 79 zł co daje 10 GB neta i obnizona stawka za połączenie sms mms do 0.50 zł za 1 minutę. Chyba najlepsze rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za szybką odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lamagra w aplikacji Mój Orange możesz wyłączyć transmisję danych DCB - blokada internet. W razie potrzeby możesz samodzielnie włączyć, ale potrzebny będzie dostęp do internetu, no. WiFi hotelowe.
Wchodzisz w zakładkę: Pakiety i usługi -> Blokady -> DCB - blokada internet.
Warto na wyjazd włączyć w aplikacji Mój Orange pakiet za 79 zł. 10 GB transmisji danych na 15 dni.
Pakiet włączysz wchodząc w zakładkę: Pakiety i usługi -> Promocje -> Pakiet roamingowy - 3x10 GB na 15 dni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lamagra Gdy udawałem się kiedyś do kraju, którego nazwy nie wspomnę, w którym też ceny internetu w roamingu były horrendalne sprawę całkowicie i skutecznie załatwiło na wszystkich telefonach (numery abonamentowe) odznaczenie kafelka "danych komórkowych" z poziomu menu telefonu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁysaKaszankaINC nie ma potrzeby wyjmowania karty sim, DCB blokada internetu i GPS też nic nie pobierze, tylko trzeba o tym pamiętać po powrocie, bo znajomy poblokował wszystko w Mój Orange i potem w panikę wpadł, nawet MAX 🤣 nie pomógł, ja to na spokojnie mu to odkręciłem 😎