- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy jest możliwość, aby Orange wystawiło kopię faktur za poprzedni rok w taki sposob, aby byla na mnie i na męża? Czytalam gdzies, że tak jest lepiej do odliczenia internetu, jeżeli rozliczamy się wspólnie. Teraz fa jest tylko na mnie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AmEa faktury można pobrać do roku wstecz. Wystawione są tylko na dane właściciela numeru zgodnie z podpisaną umową.
Jeżeli małżonkowie rozliczają się wspólnie, nie ma znaczenia, na którego małżonka będzie wystawiona faktura.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AmEa faktury można pobrać do roku wstecz. Wystawione są tylko na dane właściciela numeru zgodnie z podpisaną umową.
Jeżeli małżonkowie rozliczają się wspólnie, nie ma znaczenia, na którego małżonka będzie wystawiona faktura.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ulga na internet - pit
Ok, dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, ze urzad skarbowy bedzie takiego samego zdania, bo z nimi nigdy nic nie wiadomo....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ulga na internet - pit
@AmEa ja jak się rozliczałem ulgę internetową, to faktury były wystawione tylko na mnie. Rozliczenie wspólnie z żoną.
Tu masz rację, zależy od urzędu, jak zinterpretuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ulga na internet - pit
@AmEa że skarbówką nigdy nic nie wiadomo. Ale Orange nie dopisze drugiej osoby do faktur, umowy są zawsze na konkretne imię nazwisko, PESEL. Sproro znajomych korzysta z tej ulgi w różnych formach i nigdy nie słyszałam i problemach z brakiem 2 osoby na fakturze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ulga na internet - pit
Jeśli się rozliczają wspólnie to nie ma różnicy na którego ze współmałżonków jest wystawiona faktura za internet i nie ma tu nic do rzeczy jakaś interpretacja urzędu (wynika to z przepisów, a nie "widzimisię" urzędu czy urzędnika).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ulga na internet - pit
@AmEa Jeśli jeszcze nie rozliczałas internetu to śmiało mozesz to zrobic wspólnie z mężem do kwoty 1520 brutto a na osobę jest to kwota 760 zl.