- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming w Wielkiej Brytanii jak w UE dla mnie dalej obowiązuje?
Witam,
chciałbym zapytać o koszty roamingu danych w Wielkiej Brytanii.
Na stronie jest:
- promocja "Roaming w Wielkiej Brytanii jak w UE" - obowiązuje od 18 października 2021 do odwołania
- promocja "Korzystne stawki w roamingu w Wielkiej Brytanii" - obowiązuje od 1 kwietnia do 30 września 2024, ale tylko "dla tych z Państwa, którzy jako konsumenci zawarli od 1 stycznia 2021 umowę lub aneks do umowy"
Czy skoro regulamin promocji "Roaming w Wielkiej Brytanii jak w UE" jest ciągle widoczny na stronie, to promocja nie została jeszcze odwołana?
Czy jeżeli pierwszą umowę z Orange zawarłem w 2016, a w 2023 dodałem kolejny numer, to promocja "Korzystne stawki w roamingu w Wielkiej Brytanii" dotyczy wszystkich moich numerów, czy tylko tego ostatnio dodanego?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na dole strony https://www.orange.pl/view/roaming są dokumenty. Obecnie promocja "Korzystne stawki w roamingu w Wielkiej Brytanii" Ciebie też obejmuje bo raczej musiałeś mieć aneks od 2016.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie jest:
- promocja "Roaming w Wielkiej Brytanii jak w UE" - obowiązuje od 18 października 2021 do odwołania
- promocja "Korzystne stawki w roamingu w Wielkiej Brytanii" - obowiązuje od 1 kwietnia do 30 września 2024, ale tylko "dla tych z Państwa, którzy jako konsumenci zawarli od 1 stycznia 2021 umowę lub aneks do umow.
Tak jak pisze @Piotrekk85 ważne kiedy przedluzyles umowę. Zgodnie z datami podanymi przez Ciebie:
- jeśli ostatni aneks miałeś po 01.01.21, to obowiązuje Cię korzystna stawka po 29 gr za min i 29 zł za GB,
- jeśli aneks był przed tą datą, to masz rozmowy bezpłatnie i limit internetu tak jak w UE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak ktoś ma bardzo starą umowę, to Orange przesłało zmianę cennika po wyjściu Wielkiej Brytanii z UE.
Po prostu różne dokuy to regulują
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie zgodzę się z Tobą. Na numerze z ofertą z 2018 roku mam bezpłatny roaming w Wielkiej Brytanii. Reguluje to zdaje się wspomniany wyżej regulamin Wielka Brytania jak w UE.
Natomiast stawki 0,29 zgodnie z info stronie dla tych z aneksem od 01.01.21:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak. plan komórkowy standardowy 39,99.
podczas wyjazdu do Wlk. Bryt. połączenia i przede wszystkim transmisja danych była bezpłatna.