- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przebywam we Włoszech na wakacjach od ok 4 tygodni i planuje zostać jeszcze tydzień, natomiast do rachunku zostały mi doliczone opłaty za odebrane połączenia z Polski i to w wysokości ok 5zł/min (wcześniejsze dni nie mam nic, naliczenie rozpoczęło się dopiero dziś) Właśnie to jest dziwne, że naliczenia są tylko za odebrane rozmowy (wykaz połączeń z aplikacji orange mniej więcej zgadza się w tym z mojego telefonu)
Rozmawiałam z kimś na chacie orange, ale jak zwykle on nic nie wie i do puki nie zostanie to doliczone do faktury on nic nie może mi pomóc i zaprasza do kontaktu 1 listopada. (wow profesjonalizm na najwyższym poziomie) Zostawił mnie z brakiem informacji czy w ogóle mogę odbierać telefony żeby nie mieć doliczonych dodatkowych kosztów. Za dzisiejszy dzień wyszło tylko 130zł dodatkowo.
Ktoś może ma podobne doświadczenie ,albo wie czy w ogóle mogę dzwonić i odbierać telefony. Czy później będę przed orange miesiącami udowadniać swoją niewinność 🙂
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj dostaliśmy informację. Okazało się, że był błąd z tą sprawą z naszej strony. Za co przepraszamy. Osoby którym w dniu 25 października została naliczona opłata, automatycznie będzie im korygowana. Faktura zostanie skorygowana w ciągu siedmiu dni.
Z racji tego, że inni mogą trafić na ten temat, to pozwoliłem oznaczyć jako rozwiązanie, żeby było lepiej widoczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming Unia dodatkowe koszty
@Izu3113 czy dostałaś ostatnio jakieś SMS-y z Orange w sprawie Polityki Uczciwego Korzystania z Roamingu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dostałam. Poza tym przebywam dopiero 4 tygodnie za granicą, wcześniej to były sporadyczne wyjazdy na 1-2 dni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5,04 zł za minutę? To jest stawka obowiązująca za odbieranie połączeń w 5tej strefie. Nie korzystałaś przypadkiem z telefonu na promie lub na jakimś statku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wygląda na to, że opuściłaś na pewien czas strefę 1. Zdarza się to na zagranicznych wakacjach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko, że ja jestem w Rzymie więc cieżko było by mi opuścić strefę 1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To może na jakimś statku? Czy w samolocie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na statku nie byłam, a w samolocie ostatnio 4 tygodnie temu jak ty przyleciałam, a naliczenie rozpoczęło się dopiero dziś. Z tego co patrzyłam to nawet jeśli dostałabym informację o zasadach uczciwego korzystania to koszt odebranego połączenie to chyba 0,04zł/min a nie 5zł za minutę. jak zostało to u mnie policzone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko zależne z jakim operatorem połączył się telefon. Możliwości jest wiele: statki, samoloty, strefa przygraniczna, gdzie złapał sieć egzotyczną. Spróbuj zerknąć na Mój Orange za jaki okres i powiązać fakty. Sam fakt naliczenia z dokładną informacją i operatorem dopiero - tak jak przekazał Doradca - będzie na fakturze.
We Włoszech jest często problem z Alpami, gdzie łapie sieć Szwajcarską, ale to by wychodziło na strefę drugą. Może Tunezja, ale to już gdybanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od 4 tygodni jestem tylko w Rzymie nie byłam na żadnym statku, ani samolocie. Państwa przygraniczne są dość daleko, a poza tym na wykazie połączeń w mój orange widnieje, że naliczenia są na nr włoski. Natomiast po porównaniu z wykazem połączeń na moim telefonie godziny i czas rozmowy są dokładnie takie same jak wszystkie połączenia przychodzące z Polski do mnie.
- « Poprzedni
- Następny »