Rezygnacja z Orange - błąd przy rezygnacji z umowy

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Cześć,

Piszę na forum, ponieważ nie otrzymałem odpowiedniego wsparcia przez konsultantów/salon. 

Opisując szczegóły z czym mam problem:

Do dnia 20.01 miałem 2 usługi od Orange, jedna dotyczyła Internetu w domu jednorodzinnym, druga pakietu Love (internet/telewizja/telefon) usługi świadczącej w mieszkaniu.

Zgodnie z umową, już w Grudniu zgłosiliśmy rezygnacje z pakietu LOVE (w salonie) oraz chęć przeniesienia numeru z abonamentu na kartę. 

Urządzenia zdałem wcześniej, 13 grudnia (Funbox 6 + od TV dekoder, na co mam potwierdzenie sms'owe).

Do 19-tego Stycznia działały dwie oferty, jednak 20-tego wydarzyła się dziwna sytuacja.

-> Wyłączono internet w domu jednorodzinnym, mimo, że nie składałem rezygnacji z tej usługi

-> Przeniesiono numer na kartę z pakietu LOVE (bez uwag, zgodnie z moją prośbą)

-> Zostawiono cały pakiet LOVE (nie został wyłączony, mimo złożonej rezygnacji) + wystawiono fakturę na cały pakiet LOVE

Podsumowując:

-> Wyłączono nie tą usługę co trzeba

-> Mam numer na kartę i jednocześnie płace abonament za niego (1 numer - 2 usługi)

-> Płacę za wypożyczenie urządzeń, mimo ich oddania

-> Płacę tak samo z TV oraz Internet, składając z tego rezygnację w grudniu

Proszę o poradę co mogę w tej sytuacji zrobić:

1. Złożone zostały reklamacje, 20 (Internetowo), 23 (W salonie), 26 (Internetowo). Każdy mówi, że zgłasza reklamację jako priorytet, nic nie mogą zrobić. 

Ten śmietnik pokazuje pewna sytuacją - w salonie informują, że przywrócili już Internet w domu jednorodzinnym, jednocześnie ich robot "MAX" informuje, że nie ma Internetu ze względu na odłączenie... 

Co ciekawe reklamacja z Salonu została oznaczona jako zrealizowana.

2. Czy powinienem zapłacić fakturę, która zawiera tak rażące błędy? 

Proszę o wsparcie.

3 ODPOW. 3

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1597
  • 6562
  • 62

@Krzysiek0  odpuścić sobie salon, składaj reklamację na infolinii/czacie do skutku, na wszystko rządaj potwierdzenia. Póki reklamację w toku nie musisz płacić.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Dzięki za informację.

Pisałem na czacie, że czekam na rozpatrzenie reklamacji, staram się codziennie przyśpieszyć, jednak jestem zlewany. 

Czy jest coś, co mogę zrobić, aby temat szybciej ruszył? 

Jednocześnie mam pytanie - w mój orange mam widoczne reklamację, jednak bez zawartości/opisu. Co mogę zrobić, abym mógł sprawdzić co zawiera reklamacja?

Czy powinienem złożyć oddzielną reklamację na samą fakturę?  

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1597
  • 6562
  • 62

@Krzysiek0  na samą fakturę nie trzeba za dużo też nie można bo może to utrudnić sprawę. Na rozpatrzenie mają trochę czasu, więc czekaj cierpliwie. W aplikacji nie obejrzysz szczegółów reklamacji. Zawsze możesz próbować prosić o kontakt na infolinii, lub czacie z kimś o wyższych uprawnieniach.