- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przywrócenie numeru sieci Orange
Dzień dobry,
Sytuacja jest następująca, chciałbym przywrócić do sieci swój stary numer, którego byłem użytkownikiem w abonamencie w 2013 roku. Z powodu naliczenia znacznej ilości danych w podróży otrzymałem fakturę, której wtedy nie mogłem opłacić i w efekcie otrzymałem harmonogram spłat i wszystko zostało uregulowane a numer został wyłączony. Do przywrócenia numeru podchodziłem już w zeszłym roku po przeczytaniu wątków w tym temacie, zgłosiłem w salonie Orange wniosek o przywrócenie numeru do sieci, jednak otrzymałem odmowę z uzasadnieniem, że numer został wyłączony windykacyjne. Czy faktycznie nie ma fizycznej możliwości przywrócenia takiego numeru, numer był oryginalnie z sieci Orange, nie był od nikogo przenoszony oraz nie jest używany przez nikogo, podczas dzwonienia jest status "nie ma takiego numeru".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W wybranych taryfach jest usługa "numer na życzenie" za 500 zł (lub więcej). Jeśli jest wolny, to go otrzymasz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gmartinez długi czas już minął, aby odzyskać numer. Podejrzewam, że to może być bardzo trudne i kosztowne, albo nawet numer nie do odzyskania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moim zdaniem brak szans na odzyskanie numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję wszystkim za informacje, czyli z tego co piszecie szanse na przywrócenie bardzo marne. Szkoda, że jest taki problem z tym przywracaniem numerów, tutaj co prawda sytuacja skrajna bo po bardzo długim czasie, ale generalnie o ile numer nie jest nigdzie przypisany, to co operatorom szkodziło by takie numery na wniosek przywracać (nawet za dodatkową opłatą).
Spróbuję jeszcze przez starter z możliwością wyboru numeru, ale tam go pewnie nie znajdę znając życie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gmartinez zawsze warto próbować. Jeżeli nie trafił jeszcze do powtórnego obiegu i nie jest przypisany do startera, to może się udać. Daj znać, jakie efekty.