18-06-2017
11:25
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-06-2017
11:25
Przeniesienie numeru.
Witam,
z dniem jutrzejszym (19.06) konczy mi sie umowa z obecnym operatorem. Wszystko jest już załatwione i mam akrtę orangę. Nowa karta bedzie aktywna od 20.06 czy jeszcze jutro mam probować ją aktywować? Jak wygląda ''dzień przeniesienia''?
1 ODPOWIEDŹ 1
18-06-2017
11:39
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
18-06-2017
11:39
Przeniesienie numeru.
Karta z Orange już powinna działać, ale na niej masz numer tymczasowy.
Jutro zwykle do 3 w nocy stara karta u poprzedniego operatora powinna przestać działać i straci zasięg. Warto sobie skopiować kontakty o ile zapisujesz je bezpośrednio na karcie sim. W niektórych aparatach nie ma dostępu do nich.
Gdy stara karta straci zasięg (godziny nocne) zwykle po kilku chwilach powinieneś mieć już zmieniony numer tymczasowy na Twój numer przenoszony.
W zależności od wybranej oferty sugerowałbym nie korzystać z karty tymczasowej, bo może być wszystko płatne wg cennika (szczególnie internet może być drogi).
Jutro zwykle do 3 w nocy stara karta u poprzedniego operatora powinna przestać działać i straci zasięg. Warto sobie skopiować kontakty o ile zapisujesz je bezpośrednio na karcie sim. W niektórych aparatach nie ma dostępu do nich.
Gdy stara karta straci zasięg (godziny nocne) zwykle po kilku chwilach powinieneś mieć już zmieniony numer tymczasowy na Twój numer przenoszony.
W zależności od wybranej oferty sugerowałbym nie korzystać z karty tymczasowej, bo może być wszystko płatne wg cennika (szczególnie internet może być drogi).