- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
W dniu 5.02 zostało zlecone przeniesienie numeru z Orange do innej sieci, 8.02 została podpisana umowa i potwierdzone wydanie numeru z Orange. Umowa obowiązywała do dnia 10.02.2018 a okres rozliczeniowy (billingowy) 13.02. Operator biorca wystąpił do Państwa (Orange) o wydanie numeru i otrzymał odpowiedź, że numer zostanie wydany 13.03. Bardzo proszę o wyjaśnienie dlaczego został naliczony miesięczny okres wypowiedzenia umowy skoro przed jej końcem (koniec umowy 10.02, koniec okresu rozliczeniowego 13.02) zostało zlecone przeniesienie numeru do innej sieci, co w moim mniemaniu tożsame jest z zakończeniem umowy. Jest to narażenie klienta na podwójne koszty, ponieważ będę musiała opłacić fakturę za luty w Orange oraz w sieci do której numer zostanie przeniesiony.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy podpisałeś dokumenty na przeniesienie numeru i w jakim trybie?
Jeśli w trybie na dany dzień, to sam wskazujesz konkretny dzień.
Jeśli wybrałeś tryb "na koniec umowy" lub "zgodnie z okresem wypowiedzenia", to najwcześniejszy możliwy termin był właśnie 13.03. Musi i tak być zachowane wypowiedzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy podpisałeś dokumenty na przeniesienie numeru i w jakim trybie?
Jeśli w trybie na dany dzień, to sam wskazujesz konkretny dzień.
Jeśli wybrałeś tryb "na koniec umowy" lub "zgodnie z okresem wypowiedzenia", to najwcześniejszy możliwy termin był właśnie 13.03. Musi i tak być zachowane wypowiedzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru do innej sieci
@Alicja57 Skoro o nic nie dopytałaś, to wnioskuję, że odpowiedź @Piotrekk85 wytłumaczyła tę kwestię, oznaczam ją zatem, jako rozwiazanie, żeby inni z podobnymi wątpliwościami łatwo mogli do niej trafić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ja dopytam w podobnej kwestii. 10.10 kończy mi się umowa w Orange i z dniem 11.10 chciałbym żeby nr był aktywny u nowego operatora. Czy wniosek muszę złożyć przed 10.09 ponieważ musi być zachowane miesięczne wypowiedzenie? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale okres rozliczeniowy mam od 26 do 25go.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aby było zachowane pełne wypowiedzenie jest już za późno. Wypowiedzenie to nie miesiąc a pełen okres rozliczeniowy.
Jeśli złożysz wniosek jutro (niedziela), dotrze on do Orange w poniedziałek. Wtedy wypowiedzenie będzie liczone od 26.09 do 25.10. Numer będzie przeniesiony 25.10.