- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z logowaniem się do Orange Wi-Fi Free
► Temat został przeniesiony z kategorii Modemy i routery - Moderator Wiktor ◄
Mam problem z zalogowaniem się do Orange Wi-Fi free. Mam abonament z usługą mobilną. W domu rodzinnym nie chcę ciągnąć na danych pakietowych, bo w kamienicy - dosłownie za ścianą - jest światłowód i wi-fi free. Wpisuje na wszelkie możliwe sposoby - numer telefonu/adres mailowy i hasło do orange.pl i ciągle wyrzuca. Mógłbym ciągnąć z pakietowych, ale szkoda, skoro kompa można podłączyć pod wi-fi. Ktoś, coś? Będę wdzięczny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zaloguj się na stronie orange.pl lub aplikacji Mój Orange i włącz usługę Darmowe Orange Wi-Fi. Poniżej opis tej usługi z Mój Orange właśnie:
Darmowe Orange Wifi to usługa dla Abonentów usług mobilnych w Orange oraz Abonentów Neostrady z Liveboxem/Funboxem. Dzięki niej uzyskasz darmowy dostęp do Internetu poza domem - wszędzie tam, gdzie są inni użytkownicy, którzy nie dezaktywowali pasma publicznego. Dla użytkowników usług mobilnych Orange loginem jest numer telefonu, na którym została aktywowana usługa. Logując się możesz korzystać z Internetu bez ograniczeń.
Jeżeli u Ciebie jest dostępny Światłowód, to zainteresuj się naszą ofertą: www.orange.pl/love
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85nie trzeba. Jak napisane w pierwszym poście, pokazuje się strona do zalogowania. Kwestie loginu zacytowałem w poście wyżej, hasło ustala się samemu przy włączeniu usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pobrałem aplikację i przy usłudze Orange Darmowe Wi-Fi mam nieaktywne - nie mam też możliwości aktywowania po przewinięciu w dół. Przy wszystkich innych jest możliwość włączenia. Nie wiem, co jest - bo wcześniej korzystałem z darmowego wi-fi, wczoraj na czacie konsultant wymiękł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja to robiłem kiedyś poprzez aplikację "darmowe orange wifi" ale tylko na nieoficjalnych stronach już jest tylko do pobrania. Z uwagi na to, że tu takie linki są zakazane, to wpisz w wyszukiwarkę darmowe orange wifi apk i tam można zainstalować poza oficjalnym sklepem. Innego pomysłu nie mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Romaniculus1napisał(-a)Pobrałem aplikację i przy usłudze Orange Darmowe Wi-Fi mam nieaktywne - nie mam też możliwości aktywowania po przewinięciu w dół. Przy wszystkich innych jest możliwość włączenia. Nie wiem, co jest - bo wcześniej korzystałem z darmowego wi-fi, wczoraj na czacie konsultant wymiękł
@Romaniculus1, masz w telefonie (w ustawieniach) taką opcję? Jeżeli tak, to próbuj. Drugi możliwy wariant, który jednak może się krzaczyć, to wpisanie w przeglądarce adresu routera 192.168.1.1>zobacz moją sieć. Moje WiFi sprawdź i ewentualnie przekierowanie na podanym linku do Darmowe Orange WiFi.