- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Polecenie zapłaty - jego uruchomienie
Nie znalazłem odpowiedniego tematu dlatego zadam je tutaj 🙂 Chodzi o uruchomienie polecenia zapłaty. Interesuje mnie kwestia samego przekazania wypełnionego druku do operatora. Orange pisze na stronie, że wysyłamy na adres: ul. Jagiellońska 34 96-100 Skierniewice z dopiskiem "Polecenie Zapłaty".
Czy ten druk można złożyć bezpośrednio w salonie i w ten sposób też uruchomimy polecenie zapłaty?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@maciejnet Oczywiście. Zrealizujesz to w Salonie. Konsultant przyjmie od Ciebie formularz i załatwi dalej sprawę. Weź tylko potwierdzenie przyjęcie dokumentu, który i tak trafi do Skierniewic. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, to możesz też wybrać forme elektroniczną podpisania dokumentu na tablecie 🙂 i oszczędzisz papierologii
Pamiętaj o wzorze podpisu, aby był taki jaki np składasz w banku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @maciejnet
Przesyłam Ci linka do strony Orange Faktury i Płatności Polecenie Zapłaty w Orange https://www.orange.pl/omnibook/polecenie-zaplaty-w-orange#
W punkcje 2 jest opisane Jak szybko aktywować Polecenie Zapłaty?
- Bezpośrednio na stronie lub na infolinii banku - zobacz, czy w Twoim banku jest taka możliwość.
- Jeśli Twojego banku nie ma na liście, to wypełnij i wydrukuj formularz z Mój Orange lub wydrukuj formularz Polecenia Zapłaty i wypełnij go ręcznie.
- Identyfikator płatności : numer ewidencyjny lub numer konta Klienta znajdziesz na fakturze.
- Następnie podpisz go zgodnie ze wzorem podpisu złożonym w Twoim banku i zostaw w salonie Orange lub prześlij na adres:
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34
96-100 Skierniewice
- Aby aktywować Polecenie Zapłaty, bank potrzebuje oryginału podpisanego dokumentu - nie możesz przesłać go e-mailem czy faksem.
Przy okazji wizyty w Salonie Orange możesz skorzystać z opcji aktywacji Polecenia Zapłaty na podstawie zgody podpisanej na tablecie. Sprzedawca wygeneruje interaktywny formularz, a Ty tylko składasz podpis zgodny ze wzorem podpisu złożonym w banku.
(Opcja ta jest dostępna tylko dla Klientów indywidualnych wybranych banków. Jeśli posiadasz rachunek w banku, który nie honoruje zgody podpisanej elektronicznie, dokument możesz podpisać w formie papierowej).
Ważne
O włączeniu usługi powiadomimy Cię SMS-em lub e-mailem.
- Płatność z Twojego konta zrealizujemy od kolejnego rachunku wystawionego po aktywacji Polecenia Zapłaty:
- w wysokości bieżącego rozliczenia (dla usług mobilnych również z uwzględnieniem wpłat i korekt),
- bez zaległości z poprzednich okresów.
- Jeżeli nie opłacisz samodzielnie w terminie płatności ostatniej faktury wystawionej przed aktywacją Polecenia Zapłaty, to pobierzemy tę należność do 5 dni roboczych po jej terminie płatności
- Aktualną metodę płatności dla danego rachunku znajdziesz też na fakturze.
Więcej informacji w powyższym linku
Pozdrawiam 🙂