Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobieranie pakietu w strefie domowej...

przemek5994
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

0 dodatkowych usług a podstawowy pakiet nawet nie tknięty. Choć teraz mam dopiero 80GB wykorzystane więc zawsze może coś się zmienić.
hooverbass
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Podbijam temat,

Mam ustawioną strefę domowa poprawnie, a jednak z nielimitowanego internetu pobrało już około 50%.

Temat już był zgłaszany do BOK, Pan operator restartował usługę zdalnie, jedna to nie przyniosło spodziewanego rezultatu, dalej limit ubywa. Ktoś może coś podpowiedzieć?? 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

A nie korzystasz wcale z internetu? czy o co dokładniej chodzi? śledzisz bieżące zużycie na mój Orange?
hooverbass

Chodzi o to, że w poprzednim okresie rozliczeniowym dostałem smsa , że wykorzystałem 100% limitu internetu. Od tamtej pory zacząłem śledzić zużycie danych, a korzystam tylko z rutera podłączonego do kompa oraz kliku telefonów po WiFi. Działam w wyznaczonej strefie domowej, i tu nasuwa się pytanie o ubywanie limitu skoro jest nielimitowany.

Anonim
Nie dotyczy

@hooverbassA ile pokazuje ci w ruterze zużycie ?

hooverbass

Nie mam w ruterze włączonego zużycia, skoro miał być nielimitowany

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nie ma czegoś takiego jak internet bez limitu. Masz w zależności od oferty powiedzmy 100 lub 250 GB w strefie domowej. Potem korzystasz ze wspólnego limitu GB na rachunek.
A sprawdzałeś na fakturze który z numerów wykorzystał najwięcej GB? bo teoretycznie może to nie karta z routeru najwięcej ciąży, a któraś komórka jest na wspólnym rachunku i ona nie łączy się po wifi?
hooverbass

Wręcz przeciwnie, internet w ofercie jak najbardziej jest nielimitowany w strefie domowej, zreszta tak było prawie przez rok czasu, co do innych telefonów to są w innej sieci więc nie ma możliwości aby korzystały z limitu orange.

Wojcieszko
Pracuję w Orange

W Strefie Internetu Domowego jest 150GB Internetu z maksymalnie dostępną prędkością. Następnie jest ograniczenie do 1Mb/s lub 100GB (jak masz najnowszą wersję oferty) w ramach pakietu na konto, następnie ograniczenie do 1M/s w strefie.

hooverbass

To jak wyjaśnić że przez prawie rok nie miałem problemu z limitem danych, a zaczęły się równocześnie z problemami jakie stwarza router od około 1,5 miesiąca??