- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Płatność odroczona Payka
Hej ✋
Przed Tobą kolejny poradnik jak uniknąć blokady, bądź odblokować zablokowaną usługę.
W poprzednim wątku pisałem o możliwości samodzielnego przedłużenia terminu płatności i ratach ➡️ klik.
A co w sytuacji gdy z wymienionych powodów nie możesz skorzystać z rozwiązań i nie masz dostępnej gotówki? 🔍
Jeśli posiadasz instrumenty płatnicze jak karta kredytowa 💳 lub limit odnawialny, możesz skorzystać z płatności on-line:
Jeśli nie masz karty kredytowej, możesz też skorzystać z funkcjonalności płatności odroczonej Payka.
⬅️ Szczegóły teoretyczne pod linkiem.
Z najważniejszych informacji:
➡️ Usługa dla faktur na kwoty 49,99 zł – 2000 zł,
➡️ Bezpłatne odroczenie należności do 45 dni,
➡️ Pożyczka oprocentowana w przypadku rozłożenia należności na kilka rat.
A teraz czas na praktykę. 💪
Pokażę Ci jak przebiega proces płatności on-line wraz z wnioskiem o płatność odroczoną Payka.
Krok 1. Kliknij w link do opłacenia faktury z poziomu Mój Orange lub faktury VAT. Zostaniesz przekierowany do bramki płatniczej. Więcej w powyższym filmie Orange Ekspert. Na screenie ode mnie widok z poziomu faktury:
Krok 2. Wybierz formę płatności Płacę później. Zwróć uwagę, że do kwoty faktury została doliczona prowizja operatora płatności, na dziś to 2,49 zł.
Krok 3. Uzupełnij dane kontaktowe i zaznacz zgody (wystarczą zgody wymagane z gwiazdką *).
Krok 4. Ujrzysz propozycję kredytową. Na dzień dzisiejszy płatność odroczona nie ma dodatkowych odsetek, obejmuje fakturę i prowizję. Przy chęci rozłożenia na 4 raty pojawia się już kilkanaście złotych odsetek.
Kliknij dalej, jeśli odpowiadają Ci warunki.
Krok 5. Czas na wprowadzenie danych osobowych. Możesz:
➡️ autoryzować się kodem QR przez aplikację mObywatel
➡️ skorzystać z wideoweryfikacji, tzw. umowa na selfie
➡️ lub wpisać dane ręcznie
Ja skorzystałem z pierwszej, najszybszej dla mnie opcji. Mamy RODO, więc nie zamieszczam screenów z tego wydarzenia. 😉
Krok 6. Po wprowadzeniu danych czas na weryfikację płatniczą. 🔎 🔎 🔎
Wprowadź dane kontaktowe a także zaznacz oświadczenia i zgody na weryfikację zdolności kredytowej (ponownie wymagane są tylko te z gwiazdką *).
Krok 7. Trwa weryfikacja. Poczekaj cierpliwie i nie odświeżaj okna przeglądarki. U mnie trwało to około 3 minut.
Krok 8. W przypadku pozytywnej decyzji kredytowej zobaczysz poniższy ekran. Przepisanie kodu autoryzacyjnego z SMS uruchomi kredyt. W każdej chwili możesz też anulować wniosek.
To wszystko w temacie wniosku.
Podsumowując, mamy dostępny inny sposób na zdjęcie blokady, tym razem nie od Orange a od zewnętrznego partnera.
➕ Może być to rozwiązanie bezodsetkowe pod warunkiem szybkiej spłaty.
➕ Przy wyższych kwotach możesz opłacić w oprocentowanych ratach.
➕ Bezpłatne odroczenie terminu jest aż o 45 dni, w porównaniu do 30 dniowej prolongaty od Orange.
❗Pamiętaj, że należność za Twój rachunek zostanie przekazana Orange, natomiast tę należność dla firmy pożyczkowej wpłacasz na rachunek otrzymany w umowie kredytowej.❗
3 plusy i być może nie dla każdego 0 minusów w takiej formie spłaty. Jednak zawsze to dodatkowa alternatywa, gdy operator odmawia bezpłatnego planu ratalnego z podanych powodów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Płatność odroczona Payka
Jeszcze można płacić odroczną płatnością Blik w niektórych bankach, jak i jeden znany bank oferuje płatności odroczone