- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange
@lukasz2000 wygląda mi, że jesteś na granicy zasięgu nadajników. Zależy, do jakiego nadajnika jest zalogowany router.
Według mnie najbliższe to:
Sieno, wieża Emitel, ID 509
Stara wieś 185 B, ID 66136
Iłża, ul. Krzemieniec ID 3501
Nawet jak by nadajniki nie były przeciążone, to przy sile sygnału jaki pokazałeś na screenie internet będzie działał kiepsko. Dobrze by było zaopatrzyć siew anteny kierunkowe, aby poprawić jakość sygnału.
edit:
Uważam, że najbliższy nadajnik, z którego można by było sensownie internet ciągnąć, to nadajnik PLAY, ale najlepiej przetestować kupując starter.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange
@ketrasaArtur oczywiście dla netu na routerze...i to z wyjściami antenowymi..
Później po wifi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange - słabo ładujące się strony od kilku dni
@lukasz2000 znalazłem, łączysz się z nadajnikiem: Iłża, ul. Krzemieniec ID 3501. Siła sygnału -116 dB, to praktycznie jak byś już nie miał zasięgu. Żeby udało się udało ustawić router, aby siłą sygnału byłą poniżej -100 dB, to internet powinien lepiej działać. Masz spore odległości od nadajnika i pewnie więcej jak LTE 800, może przy dobrych warunkach uda się złapać LTE 1800, ale to pewnie też będą graniczne parametry siły sygnału. Z pozostałymi nadajnikami można dać sobie spokój, bo siał sygnału jest już bardzo mała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lukasz2000 wniosek: operator jest w porządku, tylko Ty mieszkasz za daleko od nadajników BTS 😉
Rozwiązanie żadne, ale chociaż @ketrasaArtur wyjaśnił czarno na białym w czym problem. Zerknij lokalnie za alternatywnym łączem miedzianym, bądź za routerem z anteną kierunkową
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)
wniosek: operator jest w porządku, tylko Ty mieszkasz za daleko od nadajników BTS 😉
Zalecenie: przesunąć dom w stronę nadajnika 😂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »