- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange VPN, problem z IPv4
Witam, od kilku dni próbuje uruchomić Orange VPN. Usługa jest aktywna, konfigurację zrobiłem. Mimo wszystko usługa nie działa. Orange twierdzi że problem jest to że w konfiguracji mam wybrane IPv6, ale tak nie jest, mam IPv4. Zauważyłem jednak że na początku przez długi czas symbol Lte się nie pojawia a jak w końcu się pojawi to faktycznie dostaje tylko adres IPv6. Czy ktoś miał taki problem? Czy Orange ma ludzi którzy mają o tym pojęcie i nie pracują tylko zdalnie? Bo wtedy mógłby na własne oczy sprawdzić że konfiguracja jest poprawna a problem jest w innym miejscu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krzysztofffff jaki telefon masz?
Daj zrzuty z konfiguracji Dane Mobilne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krzysztofffff tu jest podany sposób konfiguracji VPN:
https://www.orange.pl/view/vpn
Czy jak już utworzyłeś nowi profil VPN, to ustawiłeś go jako domyślny, czy został stary profil? Z twojego opisu wnioskuję, że nie zaznaczyłeś profilu VPN jako domyślnego, dlatego z internetem łączysz się standardowo bez VPN.
Na jakim sprzęcie ustawiasz VPN?
Czy usługę VPN wykupiłeś na numer, którym łączysz się z internetem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Używam Sony Xperia XZ3. Załączam zrzuty ekranu
@Anonimnapisał(-a)@Krzysztofffff jaki telefon masz?
Daj zrzuty z konfiguracji Dane Mobilne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Stary profil został, ale wybrany mam nowo utworzony. Zresztą po wybraniu tego nowego nie mam internetu, więc na pewno widać że jest wybrany inny. Tak usługa jest wykupiona na numer na telefon na którym robię konfigurację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krzysztofffff na stronie, którą podałem wcześniej jest podane, aby nazwa użytkownika i hasło zostało puste, ale w filmiku poniżej podają, aby nazwa użytkownika i hasło wpisać vpn. Według mnie, te parametry powinny być wprowadzone. Skonfiguruje u siebie VPN zgodnie z filmikiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VPN masz na pewno aktywne na koncie @Krzysztofffff , bo z tego co piszesz raczej nie, inna sprawa VPN z dynamicznym iP czy statyczne, ze stałym iP, bo ta druga opcja ma inne ustawienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem o jakim filmiku mówiłeś ale ustawiłem hasło i login na vpn. Póki co nie mam symbolu Lte po tej zmianie ale jeszcze poczekam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Krzysztofffff rozwiń zakładki na stronie. Jest opis konfiguracji VPN oraz pod spodem filmik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange twierdzi że usługa jest aktywna. W mój orange też widzę że jest ok. Mam orange vpn bez stałego adresu IP.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »