Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Love rezygnacja

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

@atlas_cudownapisał(-a)

@Garrunapisał(-a)

@jan1 Widać, że jesteś pracownikiem i robisz to samo, czyli podpisujesz umowy bez weryfikacji, aby tylko tabelka się zgadzała w exelu i premia. 😉
😉😉 

@GarruZ całym szacunkiem, ale to Ty podpisałeś umowę bez weryfikacji a wytykasz to innym XD

To nie ja powinienem weryfikować siebie, bo to nie ja jestem usługodawcą czyż nie?
Logiczne jest, że idąc na słupa, nie powiem halo tu się nie zgadzają dane osobowe, tylko podpiszę na X osobę umowę? XDDD

* Edytowałem wpis - Wiktor

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

@j131 I o taką odpowiedź mi chodziło, czyli póki będę przekładać montaż to mogę walczyć o polubowne odstąpienie od umowy, ew wynioskować od właściciela mieszkania o to, że się nie zgadza na przewiert ścian. Tylko pytanie, bo montażysta ma być dopiero 14.11, to już dawno upłynie 14d, więc umowa z usługą leci od momentu podpisania jej czy świadczenia usługi?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6338
  • 25883
  • 216

Orange Love rezygnacja

@Garrunapisał(-a)

@j131 I o taką odpowiedź mi chodziło, czyli póki będę przekładać montaż to mogę walczyć o polubowne odstąpienie od umowy, ew wynioskować od właściciela mieszkania o to, że się nie zgadza na przewiert ścian. Tylko pytanie, bo montażysta ma być dopiero 14.11, to już dawno upłynie 14d, więc umowa z usługą leci od momentu podpisania jej czy świadczenia usługi?

Świadczenia.

PS. 14 d to zdalnie.

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

@j131 Czyli jutro polubowne odstąpienie jak nie przejdzie, to wtedy od właściciela, że się nie zgadza na przewiert, a jak to nie przejdzie to zostanie gryźć się, bo 6msc free, więc czas się ma.

No a ja pisałem o umowie stacjonarnej, więc jestem świadom że nie jest tak łatwo jak zdalnie, gdy umowę się ostatecznie przy montażu podpisuje. ;d

• 2111
  • 5943
  • 197

Orange Love rezygnacja

Po pierwsze: Możesz spokojnie odmówić instalacji usługi. Jeśli nie dojdzie do właczenia umowa jest nie ważna i nie obowiązuje. Nie musisz się tłumaczyć i nigdzie zgłaszać anulowania umowy, zadzieje się to z automatu.
Po drugie: Skoro widziałeś brak weryfikacji dowodu to dlaczego podpisałeś umowę ? Czapiasz się tylko wtedy gdy pójdzie coś po nie twojej myśli ? Gdybyś nie rezygnował z instalacji też byś się żalił i zgłaszał wszem i wobec, że konsultant cię nie zweryfikował ?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 399
  • 1468
  • 1

Orange Love rezygnacja

Witam ponownie. 

@Garru   Zaspokoję twoją ciekawość . Nie jestem pracownikiem Orange ( i nigdy nim nie byłem) jestem tylko klientem Orange od prawie 30 lat . Piszesz że jesteś handlowcem i świadomym konsumentem , to czego tu oczekujesz ?

Pozdrawiam. 

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

@Arti_Kn_Pl 1. W teorii usługa na abonament telefonu trwa, trzeba pamiętać, że to Orange Love
2. Człowiek podpisywał umowę, aby mieć na początku miesiąca usługę, to że poprzedni lokator zrobił to i owo, a właściciel jest w 4 literach, a tym samym ja mając umowę z Orange, są takie kwiatki. 
Gdybym poprosił o weryfikację, to bym nie miał asa w rękawie. 

Czy udzielając rat chociażby na sprzęt w sklepie, udzielasz go bez zobaczenia dowodu osobistego? Mi się wydaje, że wtedy wręcz musisz wymagać go, aby zweryfikować czy ta osoba to jest ta, a nie słup. To samo się tyczy, sytuacji gdy ktoś przychodzi z osobą X (są we 2) i możesz przypuszczać, że dochodzi do wzięcia czegoś  na słupa czyli na tą osobę drugą, a pierwsza mega naciska. Często łatwo to rozpoznać i nie bez powodu w symulacji kredytowej możesz wpisać specjalny wyraz który z automatu odrzuci ci symulację, aby odmówić rat i sprzedaży. Robiłem w handlu i doskonale wiem jak w takich sytuacjach jako pracownik trzeba się zachować. 😉 Także, to nie mój problem, że doradca stacjonarnie poleciał po bandzie, bo gdyby faktycznie doszło do wzięcia umowy na słupa to chłop by ryczał miesiącami za swój błąd.
Teraz to tylko argument w ewentualnej odmowie polubownego odstąpienia od umowy.

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

@jan1 I po co udzielasz się w temacie, który Ciebie nie dotyczy?

* Wpis edytowałem - Wiktor

• 2111
  • 5943
  • 197

Orange Love rezygnacja

@Garrunapisał(-a)

@Arti_Kn_Pl 1. W teorii usługa na abonament telefonu trwa, trzeba pamiętać, że to Orange Love

Numer w Love jest składową pakietu i nie moze działac jako samodzielna usługa. Po rezygnacji z usługi zostanie przywrócoony poprzedni stan, lub jeśli to był nowy numer lub przeniesiony od innego operatora zostanie zmigrowany do oferty na kartę bez lojalki.

2. Człowiek podpisywał umowę, aby mieć na początku miesiąca usługę, to że poprzedni lokator zrobił to i owo, a właściciel jest w 4 literach, a tym samym ja mając umowę z Orange, są takie kwiatki. 
Gdybym poprosił o weryfikację, to bym nie miał asa w rękawie.

Czyli zrobiłeś to świadomie nie zwracając uwagi konsultantowi aby cię zweryfikował Napiszę tak: Jesteście siebie warci. Obawiam się że twoja praca w handlu nie jest taka do końca przejrzysta i uczciwa.

* Poprawiłem czytelność wpisu - Wiktor

• 12
  • 31
  • 0

Orange Love rezygnacja

No jeżeli będzie tak jak mówisz to ulga z serca. 

Oby tak łatwo poszło, jak to wygląda, bo dla mnie osobiście każda umowa powinna być możliwa do odstąpienia, póki produkt nie został "rozpakowany", usługa niedostarczona.