- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Obecnie posiadam Orange Love w skład którego wchodzą Internet Stacjonarny, Telefon Stacjonarny, Telewizja i Telefon komórkowy, przy umowie bezterminowej. Z racji przeprowadzki chciałbym pozostawić obecne usługi stacjonarne w obecnej lokalizacji, nr komórkowy jednak chciałbym przenieść do innego operatora. Czytałem na temat OL trochę i wiem, że jest to dość problematyczna kwestia. Pytanie czy coś się może zmieniło i taka możliwość obecnie istnieje? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JVT jeżeli przeniesiesz numer komórkowy do innego operatora, to pakiet OL zostanie zakończony. Albo zostawiasz wszystkie usługi łącznie z komórką w takim stanie jak obecnie. Bez likwidacji OL nie wyrwiesz numeru komórkowego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Love - przeniesienie nr
@JVT masz pakiet usług OL, nie da się numeru komórkowego z tego wyciągnąć, są plany na takie coś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli dobrze rozumiem - musiałbym przedłużyć umowę na te 3 usługi, żeby mieć możliwość zrobienia czegokolwiek z nr komórkowym? Czy już komórka na zawsze musi zostać w OL bo pakiet?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JVT jeżeli przeniesiesz numer komórkowy do innego operatora, to pakiet OL zostanie zakończony. Albo zostawiasz wszystkie usługi łącznie z komórką w takim stanie jak obecnie. Bez likwidacji OL nie wyrwiesz numeru komórkowego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JVT wyciągasz nr komórkowy, likwidujesz OL i na nowo podpisujesz umowę na internet stacjonarny, telefon i tv, bez komórki. Trzeba się liczyć, że jeśli to internet na miedzi, może się nie udać ponownie podpisać umowy. Jeśli by się udało, to telefon stacjonarny może mieć inny numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JVT odłączając komórkę od OL de facto rozwiązujesz pakiet, to niestety usługa łączona. Tak jak radzą koledzy masz bezterminówkę, rozwiązujesz umowę w Twoim przypadku to 30 dni, wyciągasz nr komórkowy przenosisz do innej sieci, nowa umowa na internet+tel. stacjonarny+tv.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Ok teraz wiem już jak to wygląda jeżeli chodzi o procedury. Straszna lipa, trochę takie albo wszystko przedłużasz albo nic.
Dziękuję za szybką pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jeśli mam orange love (umowa na czas nieokreślony: internet domowy LTE + abonament na tel.) i chcę przenieść nr tel. do NJU mobile i zrobię to np. 25 lipca, wtedy numer zostanie będzie już w NJU od 1 sierpnia (w NJU powiedziano mi że w przypadku przeniesienia z orange nie ma okresu wypowiedzenia - jednego okresu rozliczeniowego, tylko od początku najbliższego okresu rozliczeniowego numer jest już przenoszony do NJU), to co wtedy z internetem? Wygaśnie on 31 lipca, tak jak numer tel. w orange, czy jednak dopiero 31 sierpnia, bo na internet będzie obowiązywała opłata za jeszcze jeden okres rozliczeniowy?
A jeśli wygaśnie dopiero 31 sierpnia, to w jaki sposób zostanie naliczona opłata za sam internet, skoro na dotychczasowych fakturach internet + abonament na tel. mam za łączną kwotę 79,99 zł?
I rozumiem, że w końcu nie ma potrzeby składania żadnego dodatkowego wypowiedzenia samego internetu w orange, bo wygaśnie on z racji tego że nr tel. z orange love zostanie przeniesiony do NJU?
Widzę, że jest mnóstwo pytań o podobne sytuacje na nasz.orange.pl i wszyscy piszą o różnych odpowiedziach uzyskanych od konsulatnów w salonie/na czacie orange/ i na nasz.orange.pl i szczerze dopadło mnie to samo. Chciałabym wreszcie poznać jednoznaczną odpowiedź w tej sprawie.