- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
A od kiedy kontakt przez Mój Orange jest płatny? Mi również naliczyło opłatę, ale nie dostałam żadnej informacji.
Teraz próbuję skontaktować się przez czat, ale od 30 minut zero odpowiedzi, tylko automatyczna żeby czekać.
Uważam, że powinna być bezpłatna, szybka droga kontaktu, tym bardziej, że jeśli mój kontakt jest spowodowany błędem operatora, to dlaczego mam płacić za złożenie reklamacji poprzez naliczenie opłaty za połączenie?
Orange, co się dzieje???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
Po ostatniej aktualizacji MO kontakt z BOK jest płatny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
Taki model biznesowy - zapłać a potem udowodnij, że kontakt był uzasadniony błędem operatora to ci zwrócą. Im większa firma, większy "przerób" klientów tym większa pokusa by tak sposób wprowadzić. No i wprowadzili...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
A najlepiej nie dzwoń i nie zadawaj problematycznych pytań.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
@Wiech507, nie wiem, jak jest traktowane oczekiwanie na faktyczne połączenie, ale w tym przypadku najuczciwiej byłoby naliczanie od momentu połączenia z konsultantem. Jak już kiedyś na forum wspomniano, operator nie jest instytucją charytatywną, więc model biznesowy u każdego podmiotu jest oparty na generowaniu zysków. Tak jest na całym świecie i jeżeli płaci się za faktyczną usługę, a nie także za "wieszanie się na słuchawce", jest to podejście fair play
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Moj-Orange/thread-id/3463/page/4#U6283... - tutaj można przeczytać dlaczego połączenie jest płatne. Zawsze można na czacie bezpłatnie się skontaktować pod adresem www.orange.pl/kontakt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
Jeszcze są tacy operatorzy co nie pobierają takiej opłaty, żeby tylko nie zaczęli naśladować takich praktyk.
Ba nawet jak klient zgłasza, żeby oddzwonili to nie oddzwaniają to taki szczyt oszczędności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za kontakt z BOK
powiedz mi, kazde zgloszenie/rozmowa czy to przez panel zgloszeniowy czy to przez czat podejmuje czlowiek, tak? taki sam pewnie ktory siedzi na sluchawce(?).
wiec koszty generuja sie tylko po stronie infolinii? to ze zadzwonie na infolinie i to ja bede inicjatorem poleczenia orange cos kosztuje? orange traci na tym ze do niego dzwonie?
nie wiem ile kosztuje utrzymanie bok i tez nie wiem ile kosztuje obsluga zgloszen czy czat. ale wiem jedno ze i to i to kosztuje.
ja mam dwie teorie na temat oplat za kontakt z bok.
pierwsza to zysk a druga to zniechecic wlasnie klienta do kontaktu
kierunek jest jeden.
wszystko przekierowac na www. sprzedaz, obsluga posprzedazowa. WIRTUALNY ŚWIAT
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś