- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niska prędkość internetu mobilnego
@maciek600v wlasnie patrze na mape i ten nadajnik Orange ktory wskazales nie ma LTE. Wiecej, Orange w tym rejonie nie ma nadajnikow z LTE. Najblizszy z kilkoma pasmami LTE jest na ulicy Sobocinskiego 5 wiec w tamta strone powinienes wycelowac antene.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@byczyn_86 z tą małą, to tylko poglądowo. Niedawno był temat, gdzie według tej mapy było tylko LTE 800, a okazało się, że jest więcej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak czy inaczej na Huaweiu beda lepsze parametry niz teraz. To jest pewne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
okej, czyli już coś wiem, jak wrócę do domu to wyceluje antenę w stronę BTSu na sobocińskiego ( niestety jest on ode mnie w odległości około 3,8km więc chyba dosyć daleko )i przeprowadzę test na TP Linku bo on dawał lepsze rezultaty niż ASUS z modemem z kartą w środku, i dam znać jak wyszło. Poza tym zwróce ASUSA przez allegro i zamówię Huaweia, tylko którego ? Chciałbym wydać max 500/600zł porównywalnie do ASUSA.
btw. BARDZO dziękuję wam za dotychczasową pomoc i liczę na dalsze wsparcie :]
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@maciek600v wspomniany B535 koszt ok 500 zl wiec porownywalnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
prawdopodobnie właśnie zamówię B535, bo te B818 w zwyż to już około 1k. nie mam takiego budżetu ;d. A powiedzcie mi proszę czy odległość 4 km od BTSu to nie jest zbyt daleko ? Jest szansa że na antenie zewnętrznej złapie w ogóle jakiś zasięg ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@maciek600v zakładając, że nadajnik obsługuje agregację, to LTE 800 i 1800 powinno złapać. LTE 2100 może być na granicy, natomiast na 2600 przy takiej odległości bym już nie liczył.
Zależy też, czy po drodze inny nadajnik nie wchodziłby z sygnałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozumiem, doradźcie mi teraz czy definitywnie mam odpuścić kombinowanie z asusem ? Bo miałem jutro jechać po przejściówki żeby podłączyć go do anteny zewn. ale skoro mówicie że kupno Huaweia pomoże na pewno to zastanawiam się czy opłaca mi się tracić czas asusa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@maciek600v spokojnie zlapie sygnal. Ja bym Asusa odpuscil z te sama cene masz duzo lepszy sprzet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@maciek600v nie inwestuj w router z modemem zewnętrznym. Modemy USB nie mają agregacji pasma. Szkoda na nie czasu i kasy.