- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieodebrana paczka od kuriera
Mam taką sytuację - zamówiłem u konsultanta dodatkowy abonament z telefonem na raty, ale pojawił się problem z odebraniem przesyłki. 2 razy nie było jikogo w domu i za drugim razem kurier powiedział, że odsyła paczkę to do nadawcy. Jak to teraz będzie wyglądało? Co z tą umową i z ratami? Wszystko będzie anulowane i trzeba zaczynać od początku czy można jakoś to odkręcić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ben_ek będzie anulowane i trzeba ponownie złożyć zamówienie. Niestety zanim ponownie złożysz zamówienie, trzeba będzie odczekać nawet dwa tygodnie, zanim niezrealizowane zostanie anulowane i wszystkie dane przetworzą się w systemie.
Jeżeli mimo wszystko chcesz dostać paczkę, trzeba samemu udać się do najbliższej centrali kuriera i próbować ją odebrać, najlepiej tego samego dnia, co byłą nieudana próba doręczenia. Jeżeli już wyruszyła w drogę powrotną, to będzie trudno ją cofnąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ben_ek zadzwon na bok 510 100 100 i zapytaj o status zamowienia. nie musi sie takie zamowienie anulowac a jedynie nalezy ponowic wysylke. dzwon na bok im szybciej tym lepiej chyba ze juz minał dluzszy okres od zwrotu to pewnie trzeba bedzie na nowo zrobic zamowienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ben_eknapisał(-a)Mam taką sytuację - zamówiłem u konsultanta dodatkowy abonament z telefonem na raty, ale pojawił się problem z odebraniem przesyłki. 2 razy nie było jikogo w domu i za drugim razem kurier powiedział, że odsyła paczkę to do nadawcy. Jak to teraz będzie wyglądało? Co z tą umową i z ratami? Wszystko będzie anulowane i trzeba zaczynać od początku czy można jakoś to odkręcić?
Trochę to dziwne co piszesz, przecież kurier ma twój numer telefonu i można dogadać miejsce odbioru paczki, no chyba że ktoś za granicę wyjedzie, to nici z odbioru, zamówienie będzie raczej anulowane, pozostaje ponowić wtedy zamówienie i być w kontakcie z kurierem jak paczka będzie w trybie dostarczania, można przecież śledzić przesyłkę 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ben_ek jeżeli umowa miała być papierowa, dostarczona razem z telefonem, to zamówienie zostanie anulowane. Jeżeli zaś umowa była elektroniczna i tylko sprzęt miał by doslany skontaktuj się z BOK aby zrobić odstąpienie, bo wejdzie jako tylko SIM. Jak to było utrzymanie musisz poczekać do powrotu paczki do Orange i anulowania zamówienia (trwa to kilka dni). Jeśli nowa aktywacja możesz kontaktować się od razu. Tej paczki już nie zawrócisz.
Dodam jeszcze, że nie wystarczy aby ktoś był w domu. Musisz to być Ty albo osoba upoważniona. Więcej szczegółów:
https://www.orange.pl/omnibook/dostarczenie-przesylki
Wiem, że z tym odbiorem paczki różnie bywa. Należy jednak pamiętać, że po 2 nieskutecznej próbie doręczenia paczka wraca do Orange. Więc jak przy 1 podejściu coś się nie uda warto, skontaktować się kurierem (DPD wysyła numer) aby jakoś się dogadać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)
@Ben_eknapisał(-a)Mam taką sytuację - zamówiłem u konsultanta dodatkowy abonament z telefonem na raty, ale pojawił się problem z odebraniem przesyłki. 2 razy nie było jikogo w domu i za drugim razem kurier powiedział, że odsyła paczkę to do nadawcy. Jak to teraz będzie wyglądało? Co z tą umową i z ratami? Wszystko będzie anulowane i trzeba zaczynać od początku czy można jakoś to odkręcić?
Trochę to dziwne co piszesz, przecież kurier ma twój numer telefonu i można dogadać miejsce odbioru paczki, no chyba że ktoś za granicę wyjedzie, to nici z odbioru, zamówienie będzie raczej anulowane, pozostaje ponowić wtedy zamówienie i być w kontakcie z kurierem jak paczka będzie w trybie dostarczania, można przecież śledzić przesyłkę 😉
Można też przekierować paczkę do punktu i odebrać w dogodnym dla siebie momencie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim słusznie zauważyłaś. Przy e-umowie, jeżeli sprzęt nie będzie odebrany, to nowe warunki wejdą tylko na samą usługę. Tak więc @Ben_ek jak paczka nie została odebrana, to dobrze by było sprawdzić i przypomnieć, co dalej z Twoją umową na infolinii lub czacie. Może być konieczność składania odstąpienia.