- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy zanieść wypowiedzenie umowy na usługi orange
A więc umowa Szybka Neostrada w FunPacku za TV+Internet+Tel kończy mi się 27 listopada 2016 roku.
Teraz opłaciłem rachunek na którym widnieje okres rozliczeniowy na fakturze
10.08.2016-09.09.2016
Kiedy więc zanieść wypowiedzenie umowy tak aby odejść od orange jak najszybciej jak to tylko możliwe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@doon999 wypowiedzenie umowy powinieneś złożyć nie później niż na ostatni dzień przedostatniego okresu rozliczeniowego............ale myślę że możesz już to zrobić dzwoniąc do BOK lub odwiedzając salon Orange. Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
doon999 napisał(-a):A więc umowa Szybka Neostrada w FunPacku za TV+Internet+Tel kończy mi się 27 listopada 2016 roku.
... okres rozliczeniowy na fakturze10.08.2016-09.09.2016
Można już teraz ale nie później jak 09.10.2016 tak aby było to przed pełnym okresem rozliczeniowym.
Ja bym składał już teraz koniecznie na piśmie w salonie albo pocztą poleconym na adres podany na fakturze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co ja pamiętam, to rezygnacja powinna nastąpić nie wcześniej niż 30 dni przed końcem umowy, ponieważ jeśli się to zrobi wcześniej, to obowiązują kary za zerwanie umowy. Od 28 października możesz śmiało rozwiązać umowę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ważne, by rezygnacja wpłynęła do Orange przed końcem umowy. Ważna jest data wpływu (a nie nadania).
Oczywiście najlepiej zrobić to wcześniej by zostało też wprowadzone zamówienie, one przejdzie przez system fakturowania itp.
Możesz to zrobić już teraz, ale określić datę z którą chcesz zrezygnować.