Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak zrezygnować z Netfixa po 6-miesięcznym darmowym okresie?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 102
  • 340
  • 2

Skończył mi się darmowy okres 6 miesięczny netfiksa. Chce zrezygnować z dalszej subskrypcji. Ten rok jest nieciekawy i trzeba szukać oszczędności. Niestety za pierwszym razem mi się to  nie udało. Ktoś może doradzić jak się uwolnić.

15 ODPOW. 15

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1544
  • 6

Netfix rezygnacja

@marchello999 zaloguj się na konto Netflix i w sekcji "Konto" wybierz "Anuluj członkostwo"

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14646
  • 60253
  • 742

Netfix rezygnacja

@marchello999  pytanie dodatkowe w jakiej ofercie miałeś i kto zakładał konto (w jaki sposób)?

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 188
  • 849
  • 21

Jeśli miałeś 6 miesięcy za darmo, tzn. że prawdopodobnie dostałeś netflixa w Orange Love. A to znaczy, że masz go z umową i bez kary nie da rady.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14646
  • 60253
  • 742

Słusznie, po to pytałem..

@marchello999  zadzwoń na infolinię i sprawdź czy masz możliwość rezygnacji. W pakiecie usług powinno być to zaznaczone w umowie, oraz konsultant powinien mieć info o skutkach rezygnacji.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2764
  • 14636
  • 72

Netfix rezygnacja

@marchello999napisał(-a)

Skończył mi się darmowy okres 6 miesięczny netfiksa. Chce zrezygnować z dalszej subskrypcji. Ten rok jest nieciekawy i trzeba szukać oszczędności. Niestety za pierwszym razem mi się to  nie udało. Ktoś może doradzić jak się uwolnić.

Nie da rady się uwolnić bez kary, za fajnie by było, wszak za darmo był Netflix przez 6 miesięcy, każdy by tak chciał, ale to przegięcie i nie zgodne z umową.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6999
  • 28724
  • 229

@marchello999napisał(-a)

Zasady rezygnacji znajdziesz w tym samym dokumencie z którego wynika, że.masz go za darmo przez ileś miesięcy. Pewnie jest to umowa. Poszukaj.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 102
  • 340
  • 2

Zalogowałem się na Netfix, wszedłem na konto i doznałem szoku bo okazało się ze w ramach 6 miesięcy ktoś wcisną mi 720p. Nie myślałem, ze takie bezczelne oszustwa są jeszcze możliwe. Jednak trzeba wspierać nie oficjalne źródła tych samych seriali.

Tym bardziej, że tam już tylko starocie nadają się do oglądania.

Potem wszedłem na stronę Orange. Tu pewnie tak jak piszecie nie będę mógł się uwolnić od tej formy usankcjonowanej kradzieży. Sprzedający mówił, ze mogę po 6 miesiącach zrezygnować.

Poprzednio korzystałem z Netfixa za pośrednictwem innej korporacji telekomunikacyjnej.

Przynajmniej ostrzegę innych, o malej wiarygodności

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1044
  • 4283
  • 20

Netfix rezygnacja

Czy ja dobrze rozumiem? Przez pół roku byłeś zadowolony z Netflix'a i dopiero, kiedy sprawdziłeś w systemie, że to tylko 720p to nagle jakość Ci się nie podoba i sugerujesz złodziejskie praktyki?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 129
  • 485
  • 0

Swoją drogą to nawet  za darmo bym nie chciał takiej jakości 720p.

W dobie Dolby Vision, Atmos coś takiego jeszcze oferują..  😮 

Na 65+ calowym wyświetlaczu  musi to być "ciekawe" doświadczenie. 😉

* Ciekawe oglądać przez pół roku, aby po tak długim okresie odkryć, że to tylko 720p...

P.S. W punkcie sprzedaży świadomie podpisałem umowę na paczkę C+ z darmowymi miesiącami, wiedząc że parę m-cy free a potem trzeba za to płacić. 

Dodatkowo, zaproponowano mi Eleven  sprawdziłem, że za darmo na 2 lata. Dokładnie wiedziałem ile będę płacił w przyszłości.

Nikt nic nie wciskał. 😉