Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak zrezygnować z Netfixa po 6-miesięcznym darmowym okresie?

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2184
  • 6317
  • 205

@marchello999napisał(-a)

Zalogowałem się na Netfix, wszedłem na konto i doznałem szoku bo okazało się ze w ramach 6 miesięcy ktoś wcisną mi 720p. Nie myślałem, ze takie bezczelne oszustwa są jeszcze możliwe. Jednak trzeba wspierać nie oficjalne źródła tych samych seriali.

Tym bardziej, że tam już tylko starocie nadają się do oglądania.

Potem wszedłem na stronę Orange. Tu pewnie tak jak piszecie nie będę mógł się uwolnić od tej formy usankcjonowanej kradzieży. Sprzedający mówił, ze mogę po 6 miesiącach zrezygnować.

Poprzednio korzystałem z Netfixa za pośrednictwem innej korporacji telekomunikacyjnej.

Tam takich numerów nie było To Izrael wykupił Orange ?

Przynajmniej ostrzegę innych, o malej wiarygodności

Dlaczego nazywasz to bezczelnym oszustwem skoro nim nie jest.

Po pierwsze, widziaeś co podpisujesz.

Po drugie, po darmowych 6 mc reflektujesz się że jakość 720HD i gdy przychodzi płącić to już jest ble.

Po trzecie - jeśli to było w Love Mini to jest dodawany pakiet podstawowy - zawsze mogłeś zmienić na wyższy i dopołacać te parę złotych i oglądać w Full HD a nawet 4K

Po czwarte, jeśli sprzedający mówił, że możesz zrezygnowac po 6 mc to pakiet dodawny był do pakietu abonamentowego L, gdzie faktycznie możesz zrezygnować bez konsekwencji. Zrezygnuj.

Po piąte - nie to nie była kradzież jak to nazywasz

• 6999
  • 28724
  • 229

@marchello999 

Jeśli uważasz że padłeś ofiarą oszustwa, to zgłoś ten fakt na policji.

Na przyszłość radzę czytać uważniej co się podpisuje.

Miarodajne jest to co masz w umowie, jeśli widzisz jakieś niezgodności między umową, którą zaakceptowałeś formalnie, a stanem faktycznym to jest to podstawa reklamacji.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 102
  • 340
  • 2

Do końca darmowego okresu miałem 1080p, Pakiet podstawowy. Teraz jest nowy standard od miesiąca jak zmienił się. 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1044
  • 4283
  • 20

Opis pakietu z jakiejś tam stronki:

Pakiet Podstawowy - 33 złote (było 29 zł) - rozdzielczość 720p (HD), liczba urządzeń, na których można jednocześnie oglądać – 1. W tym pakiecie można pobierać filmy i seriale na 1 urządzenie.

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2751
  • 11391
  • 112

Cześć @marchello999 

Przeglądałem dokumenty Orange i znalazłem wzory dwóch umów:

1) Umowa o świadczenie Pakietu Orange Love składający się z usług: Internet domowy, Telewizja, Telefon internetowy i Abonament komórkowy albo Internet domowy, Telewizja, Telefon internetowy i Abonament komórkowy oraz Netflix; W tym wzorze umowy jest napisane w pkt 15. Forma zmiany Umowy w ppkt 6 że:

Przez 30 dni liczone od zawarcia Umowy mogą Państwo zdecydować, czy usługa Netflix ma wchodzić w skład tego pakietu. Zmiana będzie możliwa tylko raz. Mogą Państwo ją zrealizować kontaktując się z nami telefonicznie. Po tym okresie zmiana w zakresie usługi Netflix będzie możliwa wyłącznie w dwóch przypadkach: jeśli zmienimy warunki świadczenia tylko usługi Netflix lub kiedy będziemy ją świadczyć niezgodnie z Umową. Jeśli zrezygnują Państwo z usługi Netflix pomniejszymy opłatę za Pakiet o wartość usługi Nefflix, a Umowa w pozostałym zakresie pozostanie bez zmian.
Usługę Netflix możemy Państwu świadczyć tylko w ramach jednej Umowy. (treść dotyczy Pakietu Orange Love z Netflix)

2) druga wzór umowy obejmuje wariant Orange Love Mini czyli pakiet składający się z usług: Internet domowy i Abonament komórkowy albo Internet domowy i Abonament komórkowy oraz Netflix; W tym wzorze jest identyczny zapis jak w poprzednim wzorcu umowy. Jest on w pkt 15. Forma zmiany Umowy w ppkt 6 że:

Przez 30 dni liczone od zawarcia Umowy mogą Państwo zdecydować, czy usługa Netflix ma wchodzić w skład tego pakietu. Zmiana będzie możliwa tylko raz. Mogą Państwo ją zrealizować kontaktując się z nami telefonicznie. Po tym okresie zmiana w zakresie usługi Netflix będzie możliwa wyłącznie w dwóch przypadkach: jeśli zmienimy warunki świadczenia tylko usługi Netflix lub kiedy będziemy ją świadczyć niezgodnie z Umową. Jeśli zrezygnują Państwo z usługi Netflix pomniejszymy opłatę za Pakiet o wartość usługi Nefflix, a Umowa w pozostałym zakresie pozostanie bez zmian.
Usługę Netflix możemy Państwu świadczyć tylko w ramach jednej Umowy. (treść dotyczy Pakietu Orange Love z Netflix)

Dla potwierdzenia przesyłam Ci w załaczniku wzorce umów Orange Love oraz Orange Love Mini w którym znajdują się te pkt umowy

Pozdrawiam 🙂

• 6999
  • 28724
  • 229

@Pablo5 

Tyle wzory umów. A jak stoi w umowie, którą podpisał @marchello999 ?

Dopytuję się z czystej ciekawości, oczywiście nikt nie ma obowiązku odpowiadać.