- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wyłączyć otrzymywanie MMS na e-mail a także powiadomienia SMS, że otrzymałem nową wiadomość MMS?
Od zmiany abonamentu na Plan mobilny za każdym razem kiedy otrzymam MMS to później dostaję SMS z informacją, że otrzymałem nową wiadomość do albumu i żebym zalogował się na orange.pl/mms. Dotyczy to wszystkich wiadomości MMS, mój telefon odbiera je od razu a powiadomienia i tak przychodzą, często następnego dnia.
To jest bez sensu. Jak nawet wejdę na stronę orange.pl/mms i zaloguję się to otwiera się zakładka MMS, w której mam informację, że usługa jest niedostępna dla mojego planu taryfowego.
Dodatkowo wszystkie MMS'y przychodzą na mój adres e-mail.
Pisałem dzisiaj na czacie z konsultantem. Stwierdził on, że nic się nie da zrobić. Dał mi też kila złotych rad. Według niego jak nie chcę otrzymywać e-maili zawierających MMS'y to mogę dodać Orange do spamu ewentualnie zmienić adres korespondencyjny.
Jak napisałem mu, że moja koleżanka ma abonament w Orange i nie dostaje takich wiadomości to stwierdził lakonicznie, że pewnie nie dostaje MMS'ów.
Przecież ja też mam abonament w Orange od kilkunastu lat i dotąd nie miałem żadnych problemów, przed zmianą planu nie otrzymywałem e-maili a powiadomienia SMS przychodziły tylko wtedy, kiedy rzeczywiście mój telefon nie miał zasięgu i nie odebrał MMS'a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wyłączyć otrzymywanie MMS na e-mail a także powiadomienia SMS, że otrzymałem nową wiadomość MMS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wyłączyć otrzymywanie MMS na e-mail a także powiadomienia SMS, że otrzymałem nową wiadomość MMS
Nie zmieniałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No wa umowa też nie była podpisywana? Czasami zmiana na nową umowę może namieszać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem tak jak napisałeś. Usunąłem i wprowadziłem jeszcze raz punkt dostępu Orange MMS, uruchomiłem ponownie telefon i wysłałem do siebie testowego MMS'a. Zobaczę, czy coś się zmieniło i napiszę.