- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak najkorzystniej zachować numer powiązany z Orange Love?
@Lilienne myślę, że ogarnięty konsultant na infolinii, lub czacie da radę załatwić sprawę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Nie myślałaś o przeniesieniu numeru do nju abonament na stałe? OIDP to przejście z abo w Orange było bezproblemowe, dane podczas przenoszenia podstawiały się same, wystarczyło poczekać na kuriera z papierami i kartą. Faktura z billingiem przychodzi ma mail więc w razie potrzeby można ją wydrukować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnicknapisał(-a)@Lilienne Nie myślałaś o przeniesieniu numeru do nju abonament na stałe? OIDP to przejście z abo w Orange było bezproblemowe, dane podczas przenoszenia podstawiały się same, wystarczyło poczekać na kuriera z papierami i kartą. Faktura z billingiem przychodzi ma mail więc w razie potrzeby można ją wydrukować.
Nie ponieważ:
- nie chce zmieniać SIM
- słyszałam o problemach ze wsparciem w NJU i pomocą, problemach z aktywacją startera a także brakiem wsparcia w salonach a jedynie online co jest bardzo złą opcją z punktu widzenia osoby starszej, do której należy numer.
Poza tym właściciel woli papierową fakturę jeśli jakaś ma być. Nie posiadamy sprawnej drukarki by drukować dokumenty, eksploatacja przewyższa koszt opłaty za fakturę papierową.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne To wzbranianie się przed wymianą karty to jakiś fetysz? Co zrobisz jak karta ulegnie uszkodzeniu, będziesz ją naprawiać? Co do wsparcia to jest infolinia i czat. Nie widzę też potrzeby kontaktu z obsługą skoro wszystko można wyklikać przez www.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick takie mam preferencje. Urządzenie jest stare nie obsługuje 4 G nie ma potrzeby zabawy. Poza tym zdarzyło mi się juz raz zaklinowanie karty, może to jednostkowy przypadek ale nie będę ryzykować bez potrzeby. Uszkodzoną kartę sim się wymienia, ale póki działa nie chcę tego robić, szczegolnie że to w związku z przeniesieniem numeru a nie prostą wymianą z powodu uszkodzenia.
A tak juz rozdrabniajac kopiowanie kontaktów między sim nie jest proste. To nie smartfon i konto Google gdzie wszystko się synchronizuje. Mówimy o urządzeniu nie obsługującym jako tako internetu i z kontaktami zapisanymi w pamięci SIM karty sprzed 17 lat.
Poza tym to co dla Ciebie czy dla mnie jest standardem jak strona internetowa, to dla osób starszych jest jakimś czymś abstrakcyjnym. Nie ma potrzeby się nad tym rozwodzić. Nie znaczy nie to decyzja moja i właściciela. Ja nie zamierzam przez błąd operatora siedzieć dzień i przepisywać kontakty czy dzwonić i informować o zmianie numeru. Jeśli w jakimś czasie karta nie byłaby aktywna to też byłby duży problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne W mojej ocenie działasz irracjonalnie i wymyślasz na siłę problemy. Przechodziłem do nju od fioletowych i pomagałem w przejściach z abo Orange. W żadnym przypadku nie było kłopotu z niedostępnością numeru. Jako osoba techniczna powinnaś bez problemu poradzić sobie ze skopiowaniem kontaktów do pamięci urządzenia i z powrotem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick powiem tak. Na ten moment nie będę zmieniać operatora. Nie uda sie przejśc na karte zostane w abonamencie na dwa lata na okropnych warunkach być może a moze jednak przejdę do oferty nju na kartę (zaznaczam ze nie wiem czy zasięg czy jakość połączeń się nie pogorszy, telefon obsługuje tylko 2 G) Natomiast dalej probuję. Nigdy przez 20 lat nie zmieniałam operatora tak ba marginesie.
Poza tym to czemu mam tracić cenny czas na coś co nie jest moją winą? Bez przesady. Telefon nie ma latwego sposobu kopiowania kontaktów, trzeba będzie ręcznie przepisywać, na razie nie chce kombinować i będę naciskać na przejscie na kartę bezposrednio w Orange. Tak jak pisałam zmiana operatora to ostateczność, bo już nawet i przejscie na abonament wg salonu było kłopotem xD.
Nie byłam w innej sieci niż Orange nigdy nie mogę powiedzieć natomiast słucham opinii innych. Może negatywna opinia o danej sieci i problemach wynika z jednostkowego przypadku ale każdą opinię szanuję.
A tak na marginesie jak przeniesc numer do nju na kartę skoro na głownej mam do wyboru tylko abonament i subskrypcję?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Przecież nju to ten sam operator, ten sam zasięg. Myślisz, że na tym forum proponowałbym ofertę konkurencji? Nie mam doświadczenia z przechodzeniem na kartę. Wiem za to, że oferta abonamentowa będzie wygodniejsza dla starszej osoby, choćby ze względu na możliwość tradycyjnego opłacenia rachunku, bez zabawy w podpinanie karty czy BLIK. I co ważne, jest to umowa bezterminowa.
PS Co to za model telefonu który nie ma pamięci na kontakty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
popisujesz aneks dla numeru komórkowego na odległość np. abonament 65 zł. System automatycznie rozłączy pozostałe usługi z Love. Odstępujesz od aneksu - umowy w terminie 14 dni od daty zawarcia umowy.
Numer już nie zostanie przywrócony do Love bo go nie ma, a numer trafi do oferty na kartę.
Inne metody opisali koledzy z forum. Innych opcji nie ma.
Choć jest jeszcze tryb reklamacyjny, ale zalecam pismo albo na adres korespondencyjny albo mail kontakt@orange.pl. Na pewno nie salon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick Wlasciciel woli ofertę ba kartę stąd zapytanie bo przez stronę NJU nie widzę migracji do karty. Telefon to jakiś stary samsung z 2012 roku najpewniej GT E1200R czy coś takiego, musialabym sprawdzić. Być może jest możliwosc przeniesienia wszystkich kontaktów do pamieci telefonu ale nawet na razie nie patrzę na to. Własciciel sam poprzednio wykasowywał bo co nie ustawił dublowały się.
@Arti_Kn_Pl a jak ewentualnie taką umowę na odległość zawrzeć? Przez konsultanta online? Pytam bo przy próbie przedłużenia na stronie nie znajduje numeru do przedłużenia. I czy przy odstąpieniu od takiej umowy numer nie przepadnie?