- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam kilka pytań o zasadę działania LTE biurowego.
1) mam w tym samym pomieszczeniu telefon z pakietem LTE oraz modem z kartą LTE biurowego. I teraz tak różnica prędkości między tym w telefonie a na routerze jest ogromna (telefon 30mb, LTE biurowy ledo 2mb). Z czego wynika taka różnica? Zasięg na routerze wręcz idealny.... Jak tu ogarniać sprawy firmowe, lepiej hotspot udostępnić.
2) Podpięty również ten internet mam pod xbox'a, ale niestety pograć w sieci nie można. Zamknięty NAT oraz info o podwójnym NAT. Jakiś pomysł jak to ogarnąć?
3) Domy w koło posiadają podłączenie do światłowodu u mnie nie ma, zgłaszane nie raz już było zapotrzebowanie ale coś nie mogę uzyskać odpowiedzi kiedy i czy możliwe. W salonach Orange równiez dziwią się z tej sytuacji, inwestycja była realizowana w zeszłym roku... Jakiś pomysł gdzie mogę uzyskać informację czy mnie podepna?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2) kup usługę o nazwie "Dostęp do Internetu z publicznym IP (dostęp do APN vpn)" - opłata za aktywację i miesięczna to 5 zł netto
3) a patrzyłeś na stronie https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/ czy Twój adres nie jest objęty dofinansowaniem z POPC?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
2) kup usługę o nazwie "Dostęp do Internetu z publicznym IP (dostęp do APN vpn)" - opłata za aktywację i miesięczna to 5 zł netto
3) a patrzyłeś na stronie https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/ czy Twój adres nie jest objęty dofinansowaniem z POPC?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet biurowy LTE kilka problemów
1) Telefon: huawei p20, router: huawei b315s-22
2) OK, sprawdzę
3) Jutro sprawdzę, ale widzę że stan danych na 2017 rok tam jest. Przynajmniej tak nad wyszukiwarka pisze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ad.1. Telefon i router są w różnych półkach cenowych i nie ma co porównywać małego fiacika z wyścigówką. Router jest kategorii 4 i nie wspiera agregacji pasm. P20 większość serwisów podaje jako kategorię 11 - wtedy wspiera w pełni wszystkie agregacje na ten moment dostępne w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
AD.3.
Nie ma tam mojego adresu, ba nie ma nawet domów do których zrobili przyłącze 🙂
Chyba, że ja nie widzę (adres: Witnica woj. lubuskie, ul. Kostrzyńska od nr. 50 do 88)
AD.1.
To jaki router poleciłbyś?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślałem żeby wydać tak do 600zł
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/Jaki-ruter/m-p/149647#M11554
https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/Agregacja-pasm-LTE/m-p/150669#M11598
Jak masz cierpliwość czekania na promocję, to Huawei B715 był ostatnio za 549 w jednej z sieciówek. Teraz jest ciut droższy.
Tylko przed zakupem sprawdź kategorię LTE konkretnego urządzenia. Niektóre marki szczególnie Alcatele mają urządzenia pod tą samą nazwą różnych kategorii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki,
To poszukam, może coś uda się wyrwać w dobrych pieniądzach 😉
- « Poprzedni