Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Internet Mobilny zamiast Neostrady

ROZWIĄZANE
Czlowiek98
Poziom 4, Obserwator Przestworzy
Solved!

Witam. W pod koniec maja bieżącego roku podpisywałem umowę w ofercie "Oragne Love" telefon i neostradę do 80 mb/s wiadomo neostrada bez limitu. Zamiast tego otrzymałem internet mobilny i zapewniano mnie, że będzie bez limitu i cały czas będę miał do 80 mb/s w strefie domowej, wystarczy, że podłącze się pierwszym razem a internet automatycznie wyznaczy tą strefę. Ku mojemu zaskoczeniu jest ów limit 150 gb w strefie i 60 gb poza nią. Nie ukrywam, że nie podoba mi się limit, ponieważ dosłownie pożeram internet. W biurze obsługi mówią, że mam internet mobilny zaś na umowie mam neostradę. Moje pytanie brzmi. Co ja mam / mogę zrobić z tym trafem? Ponieważ poza tym limitem internet jak najbardziej mi odpowiada.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
mabud73
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
Solution

@Czlowiek98, rozumiem że to oferta przejściowa do czasu utworzenia infrastruktury stacjonarnej? Złóż reklamację do BOK. W usługach mobilnych...no limit, to tylko nazwa...no limit jako dostęp do internetu bez limitu, ale po wykorzystaniu pakietu podstawowego wskakuje lejek, czyli ograniczenie prędkości...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3
mabud73
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
Solution

@Czlowiek98, rozumiem że to oferta przejściowa do czasu utworzenia infrastruktury stacjonarnej? Złóż reklamację do BOK. W usługach mobilnych...no limit, to tylko nazwa...no limit jako dostęp do internetu bez limitu, ale po wykorzystaniu pakietu podstawowego wskakuje lejek, czyli ograniczenie prędkości...

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Jeśli na umowie masz Neostradę, to złóż reklamację.
Highlighted
Rafał
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

cześć @Czlowiek98Emotikon: Szczęśliwy
Minął już prawie miesiąc, czy któraś z powyższych odpowiedzi okazała się pomocna? Jeżeli tak, to zachęcam Cię do jej oznaczenia jako rozwiązanie. Ułatwi to innym użytkownikom odnalezienie właśnie Twojego tematu i szybsze rozwiązanie problemu Emotikon: Szczęśliwy

Pozdrawiam,
Rafał