Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Internet LTE dla domu

witjur
Poziom 6, Zwiadowca Przestworzy

Internet LTE dla domu

Jak sprawdzić zużycie limitu 150 GB? Jak się zaloguję do Mój Orange, jest tylko zużycie limitu 60 GB.

8 ODPOW. 8
mgrczupryna
Poziom 14, Tropiciel Przestworzy

Internet LTE dla domu

A ja mam inny problem. Mianowicie nie wyznaczyłem jeszcze strefy domowej a pobiera mi pakiet danych z tych 150 GB, czy to normalne??

witjur

Internet LTE dla domu

Orange przydziela strefę domową automatycznie. Ja podłączyłem się wieczorem, a rano otrzymałem SMS, że ustalono automatycznie moją strefę domową. Współrzędne z SMSa wskazują, że moja strefa domowa znajduje się pod Kaliningradem w Rosji. Ale działa. SMS został wysłany na kartę SIM internetu dla domu. Na ogół można go odczytać z modemu (routera).

Wiem już, jak odczytać zużycie 150 GB. Trzeba po zalogowaniu do Mój Orange, kliknąć "Mój orange", a nie "Bieżące wykorzystanie". Wyświetli się wszystko co na bieżące wykorzystanie + wykorzystanie 150 GB.

Anonim
Nie dotyczy

Internet LTE dla domu

@witjur to ładnną masz strefę domową Emotikon: Szczęśliwy Najważniejsze że działa Emotikon: Szczęśliwy

Highlighted
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Internet LTE dla domu

@witjur, to działa o ile pierwsze połączenie jest po sieci 2G/3G/4G. 

Jeśli po CDMA to niestety nie zadziała.

witjur

Internet LTE dla domu

Z tym wyświetlaniem zużycia 150 GB nie jest tak dobrze. Czasami pokazuje z opóźnieniem doby. Np. wczorajsze zużycie pokazało mi dopiero dzisiaj ok. godz. 11. Trzeba więc uważać, żeby nie przekroczyć limitu. Ja będę zawsze na początku miesiąca rozliczeniowego zerował transfery w routerze i na nim sprawdzał zużycie.

Ewelinka
Poziom 5, Obserwator Przestworzy

Internet LTE dla domu

To o co chodzi z tym podwojnym limitem ? Z 60 GB pozostało mi nie całe 55 GB a z transferu 150 GB ok 141 GB wiec jak to odczytywac ? Od czego to zalezy ? SMS o wspolrzednych przyszedl mi , z internetu korzystam tylko z miejsca zamieszkania.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Internet LTE dla domu

Przyczyn może być kilka:

1) masz źle ustawioną strefę lub jesteś na styku stacji bazowych (tu potrzebny kontakt z BOK)

2) korzystasz jednak poza strefą

3) na wspólnym rachunku masz inne usługi, które mogą współdzielić pakiet 60GB zgodnie z odpowiednimi zasadami

witjur

Internet LTE dla domu

Może być też tak, że te 5 GB z 60 zużyłaś, zanim ustanowiono strefę domową. Ja też korzystam z internetu tylko w strefie domowej i też mi odlicza z limitu 60 GB. Jednak są to niewielkie ilości, przez 10 dni odliczyło mi 700 MB. W sumie to dobrze, bo nie odlicza tego od 150 GB. Jednak świadczy to, że Orange ma bałagan.