Nie można wyświetlić tego widżeta.

Historia przeoczonego dokumentu - likwidacja i blokada numeru ;) Warto!

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 0
  • 0

Dzień dobry.
Bardzo chętnie podzielę się z Wami moją historią.
13/12/2016 został "zablokowany i usunięty" mój numer. Dlaczego? Dlatego, że firma Orange przeoczyła moje pismo. W porządku- błędy się zdarzają. Byłoby ok, gdyby nie fakt, iż rozpatrzenie reklamacji trwa do 7 dni roboczych, numer telefonu nie istnieje i nikogo w tej wielkiej firmie nie interesuje czy potrzebujesz go do wysłania jednego smsa na miesiąc czy do spraw zawodowych i czynnego użytku dziennego.
Dziś jest 15/12/2016 a cyrk toczy się dalej. Wpada kolejny błąd. Mailowo dostaję informację, że 13/12/2016 roku mój numer został odblokowany. Dziwne, bo nadal nie istnieje.
W fali tych błędów najbardziej żenująca jest obsługa facebooke firmy Orange, która co bądź, bez względu na godzinę odsyła mnie albo do Biura Obsługi Klienta (tutaj trzeba zadzwonić z numeru którego się nie ma) albo do salonu. Po kolejnych błędach, gdy dyskusja toczy jak się ze ścianą przez kilka dni, bo co chwilkę wpadają kolejne zaniedbania, notorycznie zostaje odsyłana do Biura Obsługi Klienta- telefonicznie, przy braku numeru telefonu, z winy firmy Orange.I tak w kółko. Zaskakujący jest fakt, że nie jest Firmie Orange głupio i wstyd za bezmyślność komentarzy, które pojawiają się pod moimi pytaniami.
Dla chętnych atrakcji, dorzucam kilka zdjęć. Warto!

0.png

1.png

2.png

3.png

4.png

Orange.png

9 ODPOW. 9

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

Jest coś takiego jak ustawa o ochronie danych osobowych, więc nie oczekuj aby ktoś w publicznym miejscu odnosił się do prywatnych spraw.
Są różne kanały kontaktu mail/telefon/pismo/salon, gdzie można to wyjaśnić.

Niestety tu na forum też Ci nikt nie pomoże.

Jeśli zależy Ci na czasie, zadzwoń z innego numeru na nr 510100100 - często w trakcie rozmowy uda się rozwiązać sprawę.

Jeśli wolisz kanały elektroniczne, a dostępu do mój Orange nie masz, to napisz maila na bok@orange.pl

w treści poza opisem poda numer telefonu, imie i nazwisko abonenta, adres, kod abonencki dla konta (dla abonamentu) lub PUK (dla numeru na kartę) - to przyśpiesza obsługę i nie będziesz czekała na maila z prośbą o uzupełnienie danych, ale ta metoda jednak nie będzie szybka

• 5
  • 0
  • 0

Drogi Piotrku.

Gdybyś przeczytał całego posta zorientował byś się, że to nie są sprawy prywatne, a w 100% związane z firmą Orange i sposobem w jaki funkcjonują.
Pisząc tego posta liczę na to, że znajdą się tu osoby które spotkał podobny problem, z którymi będę mogła podzielić się doświadczeniami:)

• 5
  • 0
  • 0

Twoja korekta wiadomości dokładnie pokazuje, że nie doczytałeś nawet do połowy.
Dziękuję za cenne rady, ale z tego co widzę niestety mi nie pomożesz;)

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

Pisma giną wszędzie. Piszesz tak ogólnikowo, więc nie wiem czy wysłałaś je pocztą, mailem, zostawiłaś w salonie. Masz potwierdzenia otrzymania przez Orange?
Poza tym czy były tam właściwe dane były zawarte?
W każdej firmie pracują ludzie, każdemu zdarza popełnić błąd.

Możesz hejtować tu ile wlezie, ale to nic nie przyśpieszy rozwiązania Twojej sprawy.
Jeśli bardzo zależy Ci na czasie to pożycz od kogoś komórkę lub kup i zarejestruj starter za 5 zł.
Infolinia to najszybsza opcja na rozwiązanie sprawy.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

A próbowałaś włączyć i wyłączyć telefon?
jesteś zagranicą? może trzeba włączyć roaming?
może jest awaria na nadajniku?
jest milion powodów co może być nie tak....

• 5
  • 0
  • 0

Polecam doczytać do końca po raz 3 i zapoznać się z tematem nim zaczniesz "pomagać".

Orange przyznało się do błędu, robiąc kolejny błąd tego samego dnia. Mija 3 dzień, telefon nie jest odblokowany mimo karygodnych niedopatrzeń z ich strony, kontakt z żadnym biurem i salonem nic nie daje.
Chętnie zapoznam się z rzeczowymi radami od osób, które chcą poradzić.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

To niestety nikt Ci tu rad nie poda. Nikt, nawet pracownicy Orange nie będą mogli z poziomu Nasz Orange sprawdzić co jest nie tak z Twoim numerem.

• 5
  • 0
  • 0

Bez wątpienia nie osoby, które nie czytają komentowanych postów 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

Jakbyś wrzuciła duże zdjęcia jak teraz, może byłoby czytelniej.

Lepiej czekać.
Niestety nic to nie przyśpieszy 😞

poczytaj zasady nasz orange https://nasz.orange.pl/t5/Og%C5%82oszenia/Zasady-Nasz-Orange/m-p/45#M3