- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od wczoraj 27.03 telefon stacjonarny jest głuchy.... usterkę zgłosiłam i dostałam informację, że do 28 marca powinna zostać naprawiona. Telefon jest nadal głuchy... Internet nie działa, a pracuję zdalnie... (piszę z telefonu). Stąd moje pytanie czy orientują się Państwo, czy w niedzielę pojawiają się jacyś technicy aby sprawdzić przyczynę zaistniałej sytuacji czy dopiero skontaktują się w poniedziałek?
Proszę o pomoc.
Jeśli chodzi o porady na stronie Orange, to je wykonałam oprócz jednego, czyli nie byłam sprawdzić telefonu czy działa u sąsiada, bo niestety większość ma już tylko komórkowe...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super, być może technik usunął usterkę bez konieczności wizyty (uszkodzenie gdzieś na linii lub po prostu bezpiecznik na krosie). Nie musisz odwoływać, powinien przyjść sms o usunięciu usterki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
Przyznam szczerze, że nie orientuję się w tym co Pan pisze 😞 telefon stary około15 lat, więc myślę, że analogowy. A co do miedzi to niestety nie mam, zielonego pojęcia...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
@Maszati_35 chodzi, czy internet masz na kabelku miedzianym, czy na światłowodzie.
Skoro telefon masz już od 15 lat, to zapewne linia miedziana. Jakie kontrolki świecą się na routerze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
To w takim wypadku na miedzi😅 A jeśli chodzi o modem no to TP-LINK TD-W8970.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
Bardzo dziękuję!!! Właśnie poszłam sprawdzić kontrolki... i już wszystko się świeci i jest sygnał w telefonie!!!!🙈
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
Przepraszam, to mam jeszcze jedno pytanie, czy w związku z tym, że wszystko działa mam anulować zlecenie, czy jakoś będą się ze mną kontaktować, że wszystko jest już dobrze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Super, być może technik usunął usterkę bez konieczności wizyty (uszkodzenie gdzieś na linii lub po prostu bezpiecznik na krosie). Nie musisz odwoływać, powinien przyjść sms o usunięciu usterki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Głuchy telefon
@Maszati_35 najprawdopodobniej usterka została usunięta i zgłoszenie zostało wykonane, skoro była informacja że naprawią do 28.03 to się wywiązali, mogła to być usterka którą technicy mogli naprawić zdalnie. Zgłoszenia nie musisz anulować.