- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fatalna jakość roamingu w Orange
Witam,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza Polską musisz ręcznie sieć wybierać!
Niestety jest słabo w niektórych krajach, złotego środka nie ma, trzeba by kilka kart SIM mieć i przełączać, lub korzystać z lokalnego operatora 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @tadziak1
dokładnie tak jak pisze @IreneuszCD w niektórych państwach jest słabo i nie ma na to rozwiązania.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale dlaczego w dobie roamingu UE mam się tak "męczyć"? Wybieranie ręczne, jak się jedzie autem np. w ciągu 3 godzin przez 3 kraje (np. ostatnio Słowenia-Austria-Czechy) jest torturą, a dodatkowo niebezpieczne. Skoro inni operatorzy potrafią zrobić to dobrze, to w czym jest problem w przypadku Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tadziak1 wszystko rozbija się o kasę, dobrzy partnerzy zagraniczni kosztują i LTE zagraniczne też, mniej na uwadze że też miewają nadajniki LTE przeciążone i jest wtedy kiepsko 😎
Telefon satelitarny kup i nie będzie problemów, bo oczekiwania masz duże 😎
Jak Play taka super za granicą, to bym zmienił operatora 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie takie proste - zmienić operatora, jak mamy w firmie z 8 numerów, różnie kończące się umowy. Poza tym Orange ma pewne zalety również, ale ten roaming bardzo mnie irytuje i chciałbym aby to zostało poprawione i tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tadziak1 doskonale cię rozumiem 😎
To trudny temat, musiało by być sporo zgłoszeń od biznesmenów, by Orange coś z tym zrobił 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najbardziej irytujący jest ten lejek, który występuje u wielu partnerów roamingowych. Jest to widoczne bardzo wyraźnie, gdy robiłem speedtesta przy pełnym zasięgu, blisko nadajnika. Dla mnie to robienie z klientów idiotów, bo prędkość na poziomie 0,3 Mbit to w praktyce właściwie brak Internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tadziak1 zakładam że nadajnik LTE jest przeciążony i lejek dostają najpierw obcy klienci, na to wpływu nie masz, co do szybkości po LTE u nas i tak jest lepiej niż w niektórych krajach, jednak niektórzy i tak narzekają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Testowałem to wielokrotnie na dłuższym odcinku trasy - nie ma szans, że cały czas trafiały się przeciążone nadajniki. Orange ma po prostu u niektórych operatorów jakieś 'budżetowe' umowy, które pozwalają tylko na połączenia głosowe + internet z lejkiem. Innego wytłumaczenia nie widzę, zwłaszcza, że Play działał z pełną prędkością (zalogowany w tej samej sieci).
O ile pamiętam - na Węgrzech dotyczy to np. Telekomu, a w Czechach - O2.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »