Nie można wyświetlić tego widżeta.

Esim nie działa mi za granicą!!

ROZWIĄZANE

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 11
  • 0

Zalogowałem sie tylko po to aby przestrzec przed kupowaniem esima w orange. Wziałem go do telefonu i okazuje się ze nie działa on za granicą. Infolinia twierdzi że nie może nic z tym zrobić, natomiast nikt mnie nie poinformował ze nie bedzie to działac poza Polską.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20221
  • 58467
  • 795

@yeswecant jeżeli masz eSIM jako kartę główną, to powinno działać, ale jeśli dokupiona jako Ekstra eSIM, to taka karta nie będzie działała za granicą kraju. Tylko karta główna działa, dodatkową nie będzie działać.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2762
  • 14632
  • 72

@yeswecant  może więcej informacji daj, bo nic z tego nie wynika. 

2 karta SIM nie działa za granicą i info o tym jest, ale kto by czytał regulaminy i opisy oferty. 

Skargę napisz i  wyślij listem do Orange, bo tu pracownicy Orange nie czytają tematów, tylko użytkownicy usług Orange. 

• 14643
  • 60243
  • 742

@yeswecant  niestety nie będzie. Tak to niestety "nie" działa. 

• 20221
  • 58467
  • 795

@yeswecant jeżeli masz eSIM jako kartę główną, to powinno działać, ale jeśli dokupiona jako Ekstra eSIM, to taka karta nie będzie działała za granicą kraju. Tylko karta główna działa, dodatkową nie będzie działać.

• 3
  • 11
  • 0

Uruchomiłem przez stronę bo tak mi powiedzieli że się da. Była tam tylko jeden esim który mogłem włączyć. Skąd mam wiedzieć która to karta, na koncie piszę że pierwsza

• 20221
  • 58467
  • 795

@yeswecant czyli to była wymiana głównej karty SIM na eSIM w trakcie pobytu za granicą? Może nie zadziałać, bo pierwsze logowanie karty po wymianie powinno odbyć się w kraju. 

• 3
  • 11
  • 0

No nie no, esim mam już 2 tygodnie razem z nowym telefonem. Działało do momentu wyjazdu.

• 20221
  • 58467
  • 795

@yeswecant sprawdź więc infolinia/czat, czy masz włączony roaming. Jeżeli nie, to poproś konsultanta o włączenie.

Możesz również sprawdzić na koncie Mój Orange, czy masz włączony roaming.

edit:

Masz jedną kartę SIM/eSIM do swojego numeru?