- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodatkowe grosze na billingu, połączenie na numer "481 szt"
Nie miałem jeszcze okazji tego zgłosić w formie reklamacji, ale na billingu pojawiły mi się dwa połączenia na numer opisany jako 481 szt. Połączenia miały miejsce 15 i 18 sierpnia, obydwa po 3 gr każde, oznaczone jako połączenie po WiFi. Opłata doliczona ponad abonament, pomimo że abonament w opcji bez limitu wszędzie.
Przypadek nie jest odosobniony bo znalazłem jeszcze jedną osobę, która ma tak samo doliczone kilka groszy ponad abonament.
Sprawa wygląda na jakiś problem z WiFi Callingiem.
Może ktoś to wyjaśnić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla Was to w prawdzie grosze, jednak dla Orange to nieprawidłowość, którą należy usunąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK, w takim razie zrobię reklamację. Dam znać co odpowiedzą. Może tutaj podrzucić numer reklamacji, abyście mogli zobaczyć już od strony technicznej na konkretnym numerze o co chodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z kilku przyczyn:
1) Na forum udzielamy się po godzinach pracy (z wyłączeniem zespołu Nasz Orange) i oferowanie zajęcia się sprawą w ramach naszych obowiązków służbowych stanowiłoby naruszenie etyki zawodowej.
2) Forum nie jest oficjalnym kanałem wpływu zgłoszeń, dlatego odniesienie się do informacji zawartych w zgłoszeniu, na podstawie jego numeru podanego tutaj byłoby niezgodne z zasadami ochrony informacji.
Niemniej, czekam na informacjie jak sprawa została rozwiązana. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Im więcej zgłoszeń z przypadkami naliczenia za takie samo połączenie, tym szybciej uda się zdiagnozować i usunąć problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim, OK rozumiem. Intencją moją nie było "pchanie sprawy", oczekiwania indywidualnej pomocy czy wymuszanie upubliczniania danych osobowych czy innych danych wrażliwych. Jedyna intencja to uproszczenie wyszukiwania sprawy, o którą chodzi nie tylko na moim numerze. Skoro wystarczy zrobić zgłoszenie w systemie i tyle to OK, nie ma sprawy.
I tak dobrze, że tutaj sprawa jest jasno stawiana jak to wszystko wygląda, nie ma złudzenia, że jest obiecana pomoc, a faktycznie jej nie ma bo to nieoficjalny kanał. Wiecie pewnie do jakiego forum się odnoszę. 😉
EDIT
Poszło oficjalne zgłoszenie. Powodzenia w pracach. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi u siebie, ale użytkownik PeterMac na telepolis dostał odpowiedź od Orange, że numery "481 szt", "482 szt" są związane z przekazywaniem połączeń głosowych. Cokolwiek to znaczy. 😉 Dam znać co u siebie dostanę w odpowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ze względu na złożoność sprawy spodziewaj się odpowiedzi raczej w dłuższym terminie bo o ile fakt, że jest to błąd i czym on jest widać na pierwszy rzut oka. O tyle jak sprawić, żeby przestał występować to już inna kwestia.
Tak, jest to związane z przekierowaniem połączeń. Samo Wi-Fi Calling oparte jest o przekierowanie połączeń właśnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nigdzie mi się nie spieszy. 😉 I tak dopiero wczoraj dostałem wiadomość o przyjęciu zgłoszenia. Także "ustawowo" 30 dni dział reklamacji jednak ma. 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »